Hlavní obsah

Trenér Saňák skončil u fotbalistů Olomouce

Aktualizováno

Trenér Jiří Saňák skončil u fotbalistů Olomouce, s nimiž vypadl v semifinále nadstavbové ligové skupiny o Evropu. Sigmu dočasně vedl od února po odvolání Václava Jílka. Klub o tom informoval na svém webu.

Foto: SK Sigma Olomouc, Sport.cz

Trenér Jiří Saňák

Článek

Hanáci přezimovali na pátém místě tabulky, jarní část se jim ale nepovedla. Po úvodních čtyřech jarních kolech, v nichž nedokázali zvítězit, propustilo vedení klubu Jílka. Saňák se na jeho místo posunul z pozice asistenta.

Olomouc po 30 kolech základní části obsadila osmou příčku a dostala se do prostřední nadstavbové skupiny. Cíl v podobě postupu do evropských pohárů ale mužstvo nenaplnilo, protože v semifinále prohrálo s Hradcem Králové oba zápasy 1:3. Celkem Hanáci zvítězili na jaře pouze ve dvou ze 14 ligových utkání.

„Z pohledu ambicí, vyhlášených cílů i z pohledu začátku soutěže, který nás všechny namlsal, to musíme brát jako zklamání. Myslím, že už konec podzimu nám ukázal, že uhrát cíle, které jsme před sebe postavili, bude těžké. Nakonec se to i potvrdilo. Uhrát šestku, případně se pokusit uhrát evropské poháry přes střední skupinu, se nám nepodařilo. Zklamání a smutek převažují,“ uvedl Saňák.

Příčiny neúspěchu spatřoval ve zhoršené obraně. „Dostávali jsme více branek než na podzim. Nedařilo se nám udržet dobře rozjeté zápasy, to se bavím hlavně o výkonu. Nebyli jsme konzistentní v celém zápase. Hodně s námi zamával třeba první inkasovaný gól. V konci sezony jsme měli i dost zraněných hráčů. Dostali šanci kluci z béčka, což je zcela v pořádku, ale na naplnění pohárových ambicí jsme potřebovali být kompletní,“ řekl šestačtyřicetiletý Saňák.

V roli hlavního kouče to pro něj bylo první angažmá. „Myslím, že můžu odejít se vztyčenou hlavou. Mrzí nás, že se nepodařily sportovní cíle. Je to trochu smutné loučení, ale je třeba se zase posunout a jít dál. Závěrem bych chtěl poděkovat všem lidem v klubu, vedení, fanouškům a všem svým kolegům za úžasné zkušenosti. Všem přeji mnoho úspěchů,“ dodal Saňák, který dříve s Jílkem působil v pražské Spartě.

Nyní by podle spekulací médií mohl převzít Pardubice, na jejichž lavičce po sezoně skončí Radoslav Kováč.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.