Hlavní obsah

Ščasný: Češi zaplašili mizérii z Rumunska

PRAHA

Českým fotbalistům se podařilo ve středu zlomit tuhou defenzivu Arménie a po zoufalém prvním poločasu sestřelili soupeře čtyřmi brankami. Gólovou smršť a návrat týmu do zápasu oceňuje i bývalý kouč Panathinaikosu Atény Zdeněk Ščasný v komentáři pro Sport.cz.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Zdeněk Ščasný

Článek

"Úvod zápasu byl vlastně jen pokračováním mizérie z Rumunska. Druhá půle už byla o něčem jiném a je třeba ocenit naše hráče, že se dokázali zvednout, vstřelit branky a získat veledůležité tři body. Spíš než individuality bych vyzdvihl právě tým jako celek.

Takové momenty dělají velká mužstva, dole se může ocitnout každý a právě následná cesta vzhůru prozradí hodně o charakteru kádru. Ten se navíc potýkal s řadou potíží, scházely tradiční pilíře. V naší situaci v kvalifikaci ale vůbec nejde o krásu a ladnost výkonu, hlavní jsou vítězství a body.

Hodně se opět v souvislosti se závěrem kvalifikace omílá téma návratu bývalého kapitána Pavla Nedvěda do reprezentace. A s tím jdou ruku v ruce všemožná co, kdyby. Jisté je, že Nedvěd chybí. Schází jeho schopnost vyburcovat tým nejen vlastním výkonem na hřišti, ale také jeho vůdčí role v kabině. A jeho ztráta je ještě výraznější při absenci dalších opor. Jenže tato kapitola už je uzavřená, jeho role bohužel patří do historie.

Podobné úvahy je proto lepší nechat, naši teď musí především potvrdit vzestupnou tendenci a soustředit se na klíčové říjnové zápasy s Nizozemskem a ve Finsku."

Reklama