Hlavní obsah

Olomouc - Brno 0:2Senzační start Zbrojovky Brno do nejvyšší soutěže!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Řezníček 0 : 1
70. Ševčík 0 : 2
Záznam online reportáže

Zbrojovka Brno se dočkala po návratu do nejvyšší soutěže prvního vítězství. Na hřišti Sigmy Olomouc zvítězila v sobotu 2:0. První gól vítězů zaznamenal zkušený Řezníček, výhru pojistil talentovaný Ševčík.

Foto: Stanislav Heloňa, ČTK

Fotbalisté Brna se radují z gólu, vlevo střelec Jakub Řezníček.

Článek
Fotogalerie

V dresu Brna nastoupila čerstvá posila Souček ze Sparty, hosté ale museli od prvních minut čelit náporu Sigmy. Ve čtvrté minutě byl po centru Chvátala blízko vedoucímu gólu Navrátil, o minutu později mířil z hranice šestnáctky těsně vedle Breite.

Zbrojovka enormní tlak Hanáků brzy otupila, přes křídelní prostory se tlačila před Macíkovu bránu, ovšem udeřila ze středu hřiště. Ševčíkovu střílenou nahrávku zpracoval ve 20. minutě v pokutovém území Řezníček a nejlepší střelec minulého ročníku druhé ligy se v této sezoně poprvé trefil i mezi elitou.

Hostům po vedoucím gólu stouplo sebevědomí, více udrželi míč na svých kopačkách a tím i opticky srovnali hru. Ve 30. minutě mohl navýšit brněnské vedení Ševčík, jeho hlavičku pod břevno s námahou vytáhl Macík na roh.

Hra Sigmy se už do poločasu nevrátila k úvodu zápasu. Brno důsledně bránilo a nepouštělo favorita do vážnějších příležitostí. Naopak na druhé straně Řezníček znovu protáhl Macíka mezi domácími tyčemi.

Druhou půli začala Olomouc velkým náporem. V 55. minutě pálil tvrdě při své premiéře v dresu Sigmy střídající Vodháněl a přinutil Berkovce k těžšímu zákroku. Brněnský gólman se pak vyznamenal i při hlavičce Růska.

Hosté čelili tlaku poctivou obranou a rychlými brejky. Po jednom z nich mohl vstřelit druhou branku Řezníček, ovšem vystřelil slabě a ještě mimo. Druhý gól Zbrojovky přišel až po akci střídajícího Alliho, který v 70. minutě povedenou přihrávku našel Ševčíka. Devatenáctiletý mládežnický reprezentant navázal na gól z úvodního kola.

Brňané pak měli možnosti ještě na třetí gól, ale žádnou z nich nevyužili. V defenzivě už Sigmu nepustili do vážnější šance a zápas poměrně s přehledem dotáhli k nečekanému vítězství.

2. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - Zbrojovka Brno 0:2 (0:1)
Branky: 20. Řezníček, 70. Ševčík. Rozhodčí: Szikszay - Hrabovský, Volf - Franěk (video). ŽK: Texl, Přichystal, Šural, Granečný (všichni Brno). Diváci: 4636.
Olomouc: Macík - Chvátal, Vraštil, Jemelka, Zmrzlý (81. Šíp) - Breite, Sedlák (46. Vodháněl) - Navrátil (69. Zifčák), Růsek (81. Poulolo), Zorvan (73. Beneš) - Chytil. Trenér: Jílek.
Brno: Berkovec - Hrabina, Šural, Endl, Granečný - Texl, Souček - Ševčík (89. Fousek), Falta (88. Blecha), Přichystal (60. Alli) - Řezníček (79. Hladík). Trenér: Dostálek.

Reklama