Hlavní obsah

Sešívaní našli nečekaného hrdinu. A kdy bude Sparta konečně zdravá?

Praha

Klokani tentokrát derby prohráli, jejich Ďolíček byl svědkem pomsty za lednové překvapení na Letné. Sparta tak získala jistotu druhého místa a startu v kvalifikaci Ligy mistrů. Aspoň chvilka klidu pro Fandu, který o sobě říká, že je nejupřímnější z fotbalových příznivců, samozřejmě s rudým srdíčkem. „Lepší jsme nebyli, zlaté tři body,“ kvituje cenné vítězství Sparty náruživý fanoušek, který s vervou glosuje každé kolo fotbalové ligy. Nový díl si poslechněte v přiloženém videu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Slavie Jan Stejskal v duelu s Jabloncem.

Článek

Plán B je splněn. Sparta si kolo před koncem sezony pojistila aspoň druhé místo.

„Bohemce jsme měli co vracet po lednovém tragickém představení na Letné. A i tentokrát nám chyběla půlka mančaftu. Druhé místo je jisté a je fajn, že bychom ho uhráli, i kdyby Jablonec neztrácel," oddechl si Fanda.

Na marodku přibyl pro změnu Hložek. „Do příští sezony bych si nejvíc přál, abychom odehráli aspoň jeden zápas, kdy by nebyl vůbec nikdo na marodce. To už nebylo snad dobrých pět let," poukazuje na citelný problém Sparty.

Pozorně sledoval také remízový duel na Střelnici.

„Slávisti nastoupili s rezervní sestavou, kdežto Jablonec ještě zkoušel boj o druhé místo. Takže šance, že sešívky konečně rupnou, byla docela solidní. Jenže v posledních deseti minutách brankář Stejskal dělal všechno, co mohl, aby neporazitelnost udržel. Škoda..." neskrývá Fanda, že vinou nečekaného hrdiny Slavie nedošla sparťanská škodolibost naplnění.

Více už v novém dílu.

Reklama

Související témata: