Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Žolík skolil lídra, dvougóloví střelci se znovu trumfovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střelci se na jaře probouzejí. Již druhý víkend v řadě si hned tři o víkendu připsali dvě branky. Nejvíce pozornosti ovšem k sobě připoutal žolík, která se až po hodině hry zvedl z jihočeské lavičky a jedinou trefou v zápase rozhodl o nečekané porážce vedoucí Slavie. Žádný z hrdinů nechybí v ideální sestavě 22. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Tři hráče má v jedenáctce Sparta, po dvou České Budějovice, Bohemians 1905 a Slovácko. Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl hráčem kola.

Foto: Sport.cz s použitím stránek klubů

Sestava 22. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Jméno Quadri Adediran bude sešívaným ještě dlouho znít v uších. Hned první ligová trefa útočníka z Nigérie způsobila senzaci, České Budějovice se mohly znovu opřít také o obránce Martina Králika.

Sparta se v tabulce rychle přibližuje vedoucímu tandemu, tentokrát měla doma snadnou práci s oslabenými Teplicemi. Jan Kuchta dvěma góly zopakoval své pohárové vystoupení v Liberci, motorem zálohy byl Lukáš Sadílek a mezi střelce se zapsal také Asger Sörensen, spolehlivá klidná síla letenské obrany.

Čtvrtou příčku si hlídá Slovácko. Vlasij Sinjavskij si proti Mladé Boleslavi připsal gól a asistenci, vítěznou trefu nachystal kapitánovi Michalu Kadlecovi. V první šestce se drží také Bohemians, v Liberci se proti nedávným spoluhráčům vytáhl dvěma góly Jan Matoušek, výraznou postavou byl také Erik Prekop.

Pardubice v bitvě o záchranu ožívají, v nerozhodné partii s Baníkem je výrazně podržel brankář Florin Nita. Výhrou v azylu Hradce Králové si hodně pomohl Jablonec, dvěma góly a jednou asistencí k ní zásadně přispěl Jan Chramosta.

Kdo byl podle vás nejlepším hráčem 22. kola?
Florin Nita (Pardubice)
5,5 %
Martin Králik (České Budějovice)
1,8 %
Michal Kadlec (Slovácko)
3,6 %
Asger Sörensen (Sparta)
1,7 %
Jan Matoušek (Bohemians)
26 %
Lukáš Sadílek (Sparta)
2,5 %
Erik Prekop (Bohemians)
0,9 %
Vlasij Sinjavskij (Slovácko)
2,5 %
Jan Chramosta (Jablonec)
2,6 %
Jan Kuchta (Sparta)
49,2 %
Quadri Adediran (České Budějovice)
3,7 %
Celkem hlasovalo 1376 čtenářů.

Reklama

Související témata: