Hlavní obsah

SESTAVA SEZONY: Sešívaní posbírali všechny trofeje, ovládli i ideální jedenáctku

Praha

Konečně mohou slavit bez úlev, s výjimkou reprezentantů pro ně mimořádná sezona skončila. Sešívaní v ní došli do čtvrtfinále Evropské ligy, získali mistrovský titul a navrch triumf v domácím poháru. Proto žádný div, že Slavia má hned pět zástupců v ideální sestavě ročníku 2018/2019 fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Králem sezony je Tomáš Souček. Lídr červenobílých se hned jedenáctkrát dostal do sestav kola.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava sezony 2018/2019 fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz.

Článek

Sezona jednoznačně patří sešívaným, kteří po dlouhých 77 letech dokázali znovu získat pro Slavii double. Lize vládli od začátku do konce, což se odráželo i v nominacích do sestav kola, jež určily ideální jedenáctku sezony.

Souček čněl nad ostatními nejen svou výškou, ale také výkony. V počtu nominací se mu přiblížil jen kanonýr Komličenko, útočník Mladé Boleslavi, který vytvořil střelecký rekord české ligy.

Slavia dodala ještě další čtyři šampiony. Obránce Bořila, do ofenzivy pak Stocha, Hušbauera a Masopusta, který podzim odehrál za Jablonec. Tým ze Střelnice reprezentují stoper Hovorka a záložník Trávník.

Obhájce titulu z Plzně se Slavii dokázal v tabulce aspoň přiblížit. Pilířem stíhací jízdy byl kapitán Hubník, útok posílil Beauguel, který v zimě přestoupil ze Zlína.

K objevům sezony se zařadil liberecký gólman Nguyen.

Sestava sezony 2018/2019 fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Nguyen (Liberec, 3) – Hovorka (Jablonec, 6), Hubník (Plzeň, 7), Bořil (Slavia, 6) – Stoch (Slavia, 7), Souček (Slavia, 11), Hušbauer (Slavia, 7), Trávník (Jablonec, 7) – Masopust (Jablonec/Slavia, 7), Komličenko (Mladá Boleslav, 9), Beauguel (Zlín/Plzeň, 7).

Reklama