Hlavní obsah

Sestavu atakuje spousta hráčů. Koho Slavia dopsala na pohárovou soupisku?

Kouč slávistických fotbalistů Jindřich Trpišovský má po vítězné generálce s Rosenborgem Trondheim o základní sestavě pro start jarní části sezony téměř jasno. S kolegy váhá jen nad jedním postem. Pochvaluje si, jak do týmu zapadla jedna z posil záložník Petr Ševčík. Na jaře by Trpišovský s Pražany rád zaútočil na double - chce udržet první místo v lize a zkusit obhájit triumf v domácím poháru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mick van Buren ze Slavie se po dlouhé pauze jeví velmi dobře.

Článek

Sešívaní zbrojí nejen na domácí soutěž. Doplnili také soupisku pro vyřazovací část Evropské ligy.

„Chtěli jsme udělat více změn, ale bohužel jsme mohli udělat jen tři. Na soupisku byl dopsaný Petr Ševčík jako volba do středu hřiště. Potřebovali jsme doplnit útočníka, takže volba padla na Micka van Burena, který se až obdivuhodně vylízal ze zdravotních patálií. Vypadal dobře," vysvětluje trenér Jindřich Trpišovský v rozhovoru pro klubový web.

„Chtěli jsme mít rychlostní typ útočníka na dvojzápas s Genkem, protože Milan Škoda má určitý styl hry a my hledali i náběhové hráče. Byl to souboj hráčů, mohu říci, že podle přípravných zápasů a tréninků Mick ukázal, že může být přínos. Třetím hráčem je Lukáš Masopust. Situaci nám usnadnil Alex Král, kterého jsme mohli jako odchovance dát na B-list," dodává kouč.

Trenér řeší příjemné starosti

Sešívaní mají nabitý kádr, proto trenér řeší příjemné starosti.

„Základní sestavu svou kvalitou atakuje hodně hráčů. Bude hodně rozhodovat, o jaký typ zápasů půjde. Třeba v prvním kole máme doma Teplice. Uvidíme, jaké bude hřiště. Pak hned Genk, Evropská liga, také domácí zápas, ale úplně jiný soupeř, který jinak brání," přemítá Trpišovský.

Po ruce bude mít řadu variant. "O sestavě máme kromě jednoho místa jasno. Jde o post, kde je kvalitních hráčů ve formě tolik, že se nám tam určitě jeden kvalitní nevejde, i když by si to zasloužil," avizuje trenér.

Reklama