Hlavní obsah

Šetří i Plzeň! O kolik Viktoria snižuje hráčům platy?

Plzeň

Po pražské Spartě a dalších prvoligových klubech přistoupila k úsporným opatřením také fotbalová Plzeň. U hráčů, realizačního týmu a nejvyššího vedení klubu dojde ke snížení měsíčních platů až do výše třiceti procent.

Foto: FCVP

Trenér Adrian Guľa při prvním společném tréninku Plzně po "koronavirové" přestávce.

Článek

„Propad příjmů je pro nás znatelný. Všichni v klubu si uvědomují vážnost situace, a proto jsme se na společném setkání domluvili na snížení měsíčních odměn. Po konstruktivní debatě došlo velmi rychle k dohodě a já bych chtěl všem za tento přístup poděkovat," uvedl generální manažer Adolf Šádek.

„Snížení základních platů se pohybuje mezi dvaceti až třiceti procenty s přihlédnutím na výši jednotlivých smluv. Tímto společným krokem chceme napomoci tomu, abychom dokázali klub udržet na nastavené úrovni a měli i nadále ty nejvyšší ambice," dodal šéf Viktorie.

Stejná slova volil po schůzce s vedením také obránce Jakub Brabec. „Uvědomujeme si, že situace není lehká a v době, kdy se nehrají zápasy, můžeme klubu tímto způsobem pomoci," uvedl reprezentační stoper.

Viktoria je tak desátým klubem české ligy, který sáhl ke krácení mezd. Už dříve k tomuto kroku přistoupily Sparta, Olomouc, Zlín, Mladá Boleslav, Jablonec, Ostrava, České Budějovice, Opava a Karviná.

Reklama

Související témata: