Hlavní obsah

Ševčík čekal na gól skoro dva roky. Snad jsem roztrhnul pytel, uvedl probuzený střelec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná byste to do záložníka fotbalové Slavie Petra Ševčíka neřekli, vždyť střelu má kvalitní a leckomu se vybaví jeho krásné dva góly na Chelsea. Ale aktuálně čekal na vstřelenou branku skoro dva roky. Proti Bohemians nasměroval sešívané první trefou v utkání k výhře 2:1. „Čekání bylo hodně dlouhé. Jsem spíš nahrávací typ, góly moc nedávám. Jsem rád, že jsem se nyní prosadil,“ usmíval se Ševčík.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Petr Ševčík se raduje z gólu proti Bohemians.

Článek

V 55. minutě se k němu odrazil míč po hlavičce Matěje Hybše. Blonďatý záložník si míč navedl a tvrdou ranou po zemi otřel o tyč míč, který pak zaplul do sítě. „Tohle už bilo do očí. Prostor před sebou jsem měl hodně otevřený, důležitý byl dobrý první dotek. Pak už jsem mířil na zadní tyč,“ popisoval Ševčík.

Před touto brankou naposledy skóroval 15. května 2022 v nadstavbě proti Spartě (1:2). Od té doby zapisoval jen asistence. „Myslím, že ve finálních fázích, kdy bych mohl vystřelit, hledám jiné řešení. I trenéři mi to vytýkají,“ přiznal devětadvacetiletý záložník.

Kárá ho hlavně asistent trenéra Zdeněk Houštecký. „Houšťa mi hodně nadává za to, že málo střílím. Doufám, že teď jsem ten pytel roztrhnul a nebudu zase čekat tak dlouho,“ prohodil Ševčík, jehož maximem je šest ligových branek v sezoně 2019/2020.

Vše se u kreativního hráče odvíjí od zdraví, často bývá na marodce. Na jaře chyběl kvůli zdravotním potížím v uvozovkách jen ve třech zápasech, pak byl jednou na lavičce. V osmi duelech nastoupil. Drží mu tedy tělo? „Tohle nemůžete říkat. Když to někdo zmíní, jsem za týden hotový. Takže tenhle dotaz jsem neslyšel, jdeme dál,“ uvedl probuzený slávistický střelec.

Slavia se vyhoupla na průběžné první místo v tabulce, v neděli bude sledovat, jak Sparta zareaguje v domácím zápase proti Mladé Boleslavi. Sešívaní čekají, jestli rival z Letné ztratí. „Doufáme v to, ale každý zápas hrajeme naplno. Máme před sebou osm utkání. Pokud je všechny vyhrajeme, máme titul,“ řekl Ševčík.

Reklama

Související témata:
Petr Ševčík