Hlavní obsah

Sparta - Plzeň 2:2Šifra mistra Bílka nedošla naplnění, Hložek ve šlágru zhatil lídrovi výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
53. Hejda 0 : 1
71. Pavelka 1 : 1
90. Hložek 2 : 1
Záznam online reportáže

Týden klidné přípravy byl víc než psychický dopink z vítězného pohárového derby. Trenér Michal Bílek mužstvo Viktorie skvěle takticky připravil a v bitvě dvou bývalých koučů české reprezentace dlouho trumfoval Pavla Vrbu. Výhry se však nakonec nedočkal. Fotbalisté Plzně ve šlágru 21. kola Fortuna ligy remizovali na Spartě 2:2 a vinou horšího skóre přenechali vedení v tabulce Slavii. Třetí Sparta ztrácí na vedoucí tandem čtyři body, aspoň remízu jí zachránil v první minutě nastavení Hložek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Minčev ze Sparty a Filip Kaša z Viktorie Plzeň během utkání.

Článek

Ani jeden ze soupeřů nenastoupil kompletní. Spartě přibyli po derby na marodku Pulkrab, Heča a především Krejčí mladší. Do zálohy se tak vrátil Pavelka, uzdravil se však Hancko. Viktoria měla proti vítězné jarní premiéře jedinou změnu, zraněného Pernicu nahradil Kaša.

Viktoria si byla dobře vědomá, že Sparta má v poslední době problém prosazovat se především proti sevřeným a dobře organizovaným soupeřům. Z pozorné obrany vycházela a brzy bylo patrné, že taktickou bitvu může rozhodnout, kdo se ujme vedení.

Podařilo se to Plzni. Díky standardce, v nichž je silná. Čermák rozehrál ve 20. minutě rohový kop nakrátko a Kalvachův centr byl přesný. Dlouhán Chorý přetlačil Čelůstku hrajícího stý zápas v české lize, klíčové navíc bylo, že brankář Holec zůstal stát v půli cesty. Útočník Viktorie hlavou z malého vápna otevřel skóre a trefil se tak i ve druhém jarním kole.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Minčev ze Sparty a Filip Kaša z Viktorie Plzeň během utkání 21. kola.

Viktoria soupeře rozhodila a její náskok mohl být ještě větší. Sýkora zahrál přímý kop opět přesně, Kaša tentokrát trefil hlavou tyč. Hosté měli v první půli jediný problém, Minčevův brejk do otevřené obrany zastavil Sýkora rukou za cenu žluté karty.

Sparta byla nervózní, v ofenzivě nepřesná, nedokázala nic vytvořit. Většina finálních přihrávek končila v autu nebo na kopačkách soupeře.

Do druhé půle domácí poslali na hřiště útočníku Čvančaru, poprvé od zimního přestupu z Jablonce. Obraz hry se ovšem neměnil a sparťanskou marnost zvýraznil druhý gól. Pešek rozehrával z nadějné pozice přímý kop, jenže uklouzl a trefil jen prvního hráče soupeře. Místo ohrožení branky soupeře tak hasil nebezpečí dlouhou malou domů a málem si dal vlastní gól...

Holcovu branku sice netrefil, daroval však Viktorii rohový kop. A hosté z něj znovu udeřili. Rozehrál Čermák, hlavičkoval Chorý a míč do brány doslova dotlačil kapitán Hejda, bývalý sparťan.

Letenští byli ve druhé půli snad ještě horší než v první. Snížení se ale přece jen dočkali, po Wiesnerově centru se hlavou k tyči trefil Pavelka. Domácí se na chvíli nadechli k náporu, Viktoria ho však brzy utlumila. Naopak Šulc mohl přidat třetí gól, během chvilky ovšem spálil tři obrovské šance.

Plzeň hořce litovala. V první minutě nastavení kopal Karabec roh, před branku si naběhl i gólman Holec a Hložek hlavou vyrovnal.

Fotbalová liga - 21. kolo:
Sparta Praha - Viktoria Plzeň 2:2 (0:1)
Branky: 71. Pavelka, 90.+1 Hložek - 20. Chorý, 53. Hejda. Rozhodčí: Berka - Kubr, Vlček - Adámková (video). ŽK: Holec - Sýkora, Hejda, trenér Bílek. Diváci: 1000 (omezený počet).
Sparta: Holec - Wiesner, Panák, Čelůstka, Hancko - Pešek (56. Karabec), Pavelka, Sáček (67. Dočkal), Hložek, Haraslín (56. Krejčí starší) - Minčev (46. Čvančara). Trenér: Vrba.
Plzeň: Staněk - Havel, Kaša, Hejda, Sýkora - Bucha, Kalvach - Kopic (81. Šulc), Čermák (82. Káčer), Mosquera - Chorý (64. Beauguel). Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: