Hlavní obsah

Pardubice - Ml. Boleslav 0:3Škoda pálil v Ďolíčku. Pardubicím nadělil dvě branky, trefil se i Kubista

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Škoda 0 : 1
10. Škoda 0 : 2
35. Kubista 0 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi zvítězili v pátém kole první ligy na hřišti Pardubic v jejich azylu v pražském Ďolíčku 3:0 a poprvé v sezoně nejvyšší soutěže naplno bodovali. Naopak Východočeši prohráli v ligovém ročníku čtvrtý z pěti zápasů a klesli na poslední místo neúplné tabulky.

Foto: David Taneček, ČTK

Milan Škoda z Boleslavi oslavuje gól.

Článek
Fotogalerie

Středočeši vstřelili všechny góly v prvním poločase. Už po 10 minutách hry vedli 2:0, kdy se po dvou identických akcích z rohu trefil hlavou Milan Škoda. Po půlhodině hry hostující kapitán Marek Matějovský neproměnil penaltu, ale chvíli poté nová posila z Boleslavi Vojtěch Kubista stanovila konečné skóre.

Pardubice šly do utkání po svém nejhorším debaklu v ligové historii 0:7 na Slavii. Proti Boleslavi, která předtím prohrála dvě kola po sobě, si však náladu nespravili.

Zkraje páté minuty Matějovský našel z rohu hlavou zakončujícího Škodu, který se trefil ve druhém z posledních tří utkání v nejvyšší soutěži. Za dalších pět minut po naprosto totožné akci člen Klubu ligových kanonýrů s pomocí odrazu od tyče přidal druhý zásah hostů.

Jeho spoluhráč Mareček v 26. minutě napálil tyč. O chvíli později se Škoda snažil ve vápně obehrát Janoška, který se na zemi nechtěně dotkl balonu a rozhodčí Berka odpískal penaltu. K ní se postavil Matějovský, jehož střelu Markovič vystihl. Poté zahrozili i domácí, jenže Solil před brankou nedosáhl na Vackův centr.

V 35. minutě Kubista vystihl Janoškovu přihrávku a přízemní střelou zpoza vápna k tyči nedal pardubickému gólmanovi šanci. Devětadvacetiletý záložník přitom přestoupil do Boleslavi teprve ve středu z rodného Jablonce.

Před koncem úvodního dějství a o přestávce udělali trenéři Pardubic čtyři změny v sestavě, na výsledku to však už nic nezměnilo. Brankář hostů Polaček si poradil se Solilovou hlavičkou, centr střídajícího Limy skončil na břevně. V 77. minutě Markovič vytáhl na roh ránu střídajícího Žitného.

Mladá Boleslav zdolala v lize Pardubice po třech zápasech. Východočeši mají se třemi brankami nejhorší útok ligy a s 12 inkasovanými góly také nejhorší obranu.

FK Pardubice - FK Mladá Boleslav 0:3 (0:3)
Branky: 5. a 10. Škoda, 35. Kubista. Rozhodčí: Berka - Mokrusch, Slavíček - Batík (video). ŽK: Škoda (M. Boleslav). Diváci: 649.
Pardubice: Markovič - Kostka, Vlček, Toml (41. Červenka), Helešic - Janošek (41. Koukola) - Sychra (46. Lima), Solil, Hlavatý, Vacek (46. Mareš) - Černý (79. Akosah-Bempah). Trenér: Novotný.
M. Boleslav: Polaček - D. Šimek, Karafiát, Suchý - Fulnek (67. Ekpai), Mareček (67. Dancák), Matějovský (74. Stránský), Kubista, Pech - Ladra (60. Krobot), Škoda (74. Žitný). Trenér: Hoftych.

Reklama