Hlavní obsah

Skoro už jsem nevěřil, že ještě někdy můžu dát gól, oddychl si Juliš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naposledy se Lukáš Juliš v lize ze vstřeleného gólu radoval v listopadu v Karviné a byla z toho nadlouho poslední výhra Olomouce. V dalších sedmi utkáních Sigma posbírala jen tři body za tři remízy a z vítězství se radovala znovu poté, co se trefil její nejlepší střelec. Na hřišti Baníku Juliš skóroval dvakrát a Olomouc oslavila první vítězství pod trenérem Jiřím Saňákem.

Foto: SK Sigma Olomouc, Facebook

Lukáš Juliš slaví s fanoušky výhru 2:1 v Ostravě

Článek

Úvodní branku jste ani moc neslavil. Měl jste obavy, že padla z ofsajdového postavení?

Na stadionu bylo hrobové ticho, tak jsem nevěděl, co se vlastně děje. Proto jsem se moc neradoval. Skoro už jsem nevěřil, že ještě někdy můžu dát gól. A dal jsem dva… Jsem za to rád.

Hodně jste si oddychl?

Potřeboval jsem ten gól už jako sůl. Vždyť to byl už pátý zápas na jaře. Ale jsem hlavně rád, že jsme vyhráli a jsme zpátky.

Prvnímu gólu předcházel výborný centr Jana Vodháněla. Věděl jste, kam nabíhat?

Máme to nacvičené, ale půl roku se nám to nepovedlo. I za něj jsem rád, taky neměl teď žádné body. Potřebovali jsme to nastartovat, vyhrát a trochu uklidnit situaci.

Baník doma nevyhrává, věřili jste si o to víc?

To ne, sami vidíte, že každý může vyhrát a prohrát s každým. Sparta, Slavia, Plzeň je pryč, ale zbytek vidíte. Jablonec vyhraje na Slovácku, všechno se tam motá. Věděli jsme, co se děje za námi, jsme rádi, že jsme zase všechno přetočili na svou stranu. Snad získáme sebevědomí a budeme vyhrávat dál, protože teď máme čtyři důležitá kola.

Baník byl bez rychlých útočníků, do plné obrany mívá problém. S tím jste počítali?

Prvních dvacet minut ale žádné problémy neměli, byli výborní. Zmrazili jsme je gólem, to se jim stalo poněkolikáté. Bavil jsem se s Lišákem (Davidem Lischkou), říkal, že nejsou schopni to tam pak dotlačit. Ale nehleděli jsme moc na ně, chtěli jsme tady vyhrát. Takže dobrý.

Druhý gól jste vstřelil ještě do přestávky z pokutového kopu. Chvíli to ale vypadalo, že ho chce jít kopat Filip Zorvan. Jak to bylo na hřišti?

Ne, jen mi říkal, že chtěl shodit tlak. Ale já jsem byl klidný. Myslel si, že na mě budou tlačit, ale to se nedělo. Pak mi balon dal. Akorát mě trochu znervózněl Letáček tím, že se ani nehnul. Naštěstí jsem nezazmatkoval. To by ještě chybělo, kdybych nedal penaltu.

Minule ji Jiří Letáček chytil Matěji Hybšovi z Bohemians, věděl jste to?

Přiznám se, že jsem ani nevěděl, že ji minule chytil. Nějak to trénuju, viděl jsem, že to je důležitý moment. Vést 2:0 nebo vést 1:0 a neproměnit penaltu je obrovský rozdíl. Jsem rád, že jsem to dal.

Reklama

Související témata: