Hlavní obsah

Slavia na rozcestí? Africkou cestou trpí naši hráči, uvědomuje si reprezentační trenér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Práce s vlastními talenty je tématem, které kolem fotbalové Slavie v poslední době výrazně rezonuje. „Kdy přijde ta doba, kdy bude ve Slavii víc odchovanců?“ ptá se Radek Šilhan v pořadu Přímák na Sport.cz, kde je jeden z nejpovolanějších hostů na dané téma – trenér reprezentační sedmnáctky Petr Havlíček.

Africkou cestou Slavie trpí naši hráči. Pasáž z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Kádr sešívaných v létě opustili dva výjimečně nadaní fotbalisté, konkrétně Denis Alijagič a Daniel Samek. Vršovický celek přitom reálně nedokáže naplnit kvótu pro počet odchovanců na soupisce evropských pohárů. Zároveň však nelze upřít, že pražský klub své mládeži věnuje velkou pozornost.

„Jedou dva zajímavé projekty. Jednak velmi dobrá akademie s velmi dobrým doplňováním, velmi dobrým skautingem i s velmi dobrou tréninkovou prací. To je jedna část," uvádí Havlíček. „A druhá část je africký projekt, který navazuje na Simu, který se povedl transferově," pokračuje o snaze sešívaných přivádět mladé fotbalisty z Afriky po zkušenosti s Abdallahem Simou, jenž se záhy stal v Edenu oporou a následně byl prodán do Brightonu.

Které talenty sledovat ve Fortuna lize? Diskuse z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Někdejší trenér druholigové Vlašimi či asistent sparťanského A týmu však upozorňuje na skutečnost, že tyto dva projekty zároveň do jisté míry mohou jít proti sobě.

Kdo jsou nejzajímavější hráči v B týmech Slavie a Sparty? Pasáž z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

„Trošku se to tam tříští. Já si myslím, že pokud se rozhodne jedním nebo druhým směrem, tak je to její věc, ale naši hráči tím samozřejmě trpí," upozorňuje trenér, který se s výběrem do 17 let chystá na říjnovou první fázi kvalifikace na EURO.

Více najdete ve videu, kde přijde řeč i na akademii Slovácka. Celý díl si také můžete přehrát nejen jako video, ale i formou podcastu.

Reklama