Hlavní obsah

Hr. Králové - Slavia 1:0Slavia na úvod ligy padla. Hradec ji obral o body podruhé za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
54. Vašulín 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slavie v prvním kole nové ligové sezony překvapivě prohráli s Hradcem Králové v jeho mladoboleslavském azylu 0:1. Zápas před vyprodaným hledištěm rozhodl v 54. minutě Daniel Vašulín po dlouhém nákopu od brankáře. Východočeši navázali na vítězství 4:3 z posledního vzájemného duelu z úvodu nadstavbové části minulého ročníku a pražského favorita obrali o body podruhé za sebou.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zmar. Slavia v úvodním ligovém kole padla s Hradcem.

Článek
Fotogalerie

Slavii nevyšla generálka na čtvrteční úvodní zápas 3. předkola Evropské konferenční ligy s Panathinaikosem Atény. Úřadující český vicemistr v součtu s uplynulým ročníkem ztratil body popáté z posledních šesti utkání nejvyšší soutěže. Hradec se v lize radoval z vítězství po třech porážkách za sebou.

Slávistický trenér Trpišovský udělal hned osm změn oproti čtvrteční odvetě 2. předkola Evropské konferenční ligy proti St Joseph's (7:0) a před úvodním duelem s Panathinaikosem nasadil papírově silnější základní sestavu. V zahajovací jedenáctce Hradce nechyběl Vlkanova, který nakonec zůstal v týmu "Votroků", byť o něj v létě usilovali Vršovičtí. Kapitán domácích nastoupil k 50. prvoligovému utkání.

Foto: Vít Černý, ČTK

Trenér Hradce Králové Miroslav Koubek.

Pražané podle předpokladů více drželi míč, ale do velkých šancí se za celý první poločas nedostali. Aktivní byl zejména Traoré. Ve 28. minutě nadějným volejem trefil obránce a chvíli před pauzou pak jeho ránu zpoza vápna nadvakrát zlikvidoval gólman Reichl. Jurečka už se k dorážce neprotlačil.

Po změně stran zahrozil Douděra, jehož ránu z úhlu domácí brankář vykopl na roh. Krátce po něm Východočeši překvapivě otevřeli skóre. Reichlův dlouhý výkop si na útočné polovině zpracoval Kubala, vysunul Vašulína a ten v 54. minutě prostřelil Mandouse. Čtyřiadvacetiletý útočník otevřel skóre i v posledním vzájemném duelu při výhře 4:3.

Kouč Pražanů Trpišovský zareagoval hned trojnásobným střídáním a na trávník poslal Provoda, Ševčíka a Lingra. Slávisté poté dlouhé minuty obléhali královéhradeckého vápno, ale k velkým šancím se nemohli dostat.

Foto: Vít Černý, ČTK

Fotbalisté Hrace Králové se radují z vítězství nad Slavií.

Až v poslední minutě napálil odražený míč Ousu a domácí podržel Reichl. V závěru nastavení pak královéhradecký brankář zareagoval i na centr, který tečoval jeho spoluhráč Smrž, a balon vyrazil na roh. Slavia navázala na porážku se Spartou ze závěru nadstavby minulé sezony a první kolo prohrála poprvé od roku 2015.

1. kolo první fotbalové ligy (hráno v M. Boleslavi):
FC Hradec Králové - Slavia Praha 1:0 (0:0)
Branka: 54. Vašulín. Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Kříž - Franěk (video). ŽK: Kučera, Reichl - Douděra. Diváci: 5000 (vyprodáno).
Hradec: Reichl - Klíma, Čech, Smrž - Harazim, Kučera, Kodeš, Vlkanova, Leibl (16. Rybička) - Kubala (73. Rada), Vašulín (83. Prekop). Trenér: Koubek.
Slavia: Mandous - Douděra, Ousou, Santos (75. Tecl), Oscar - Holeš, Tiéhi (72. M. Jurásek) - Usor (58. Provod), Traoré (59. Ševčík), Ewerton - Jurečka (59. Lingr). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: