Hlavní obsah

Slavia po divoké přestřelce vyhrála v Opavě! Jablonec rozdrtil soka ze Zlína

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Slavie vyhráli v pondělním utkání 17. kola nejvyšší soutěže na půdě nováčka z Opavy 3:2. Dvě branky Pražanů vstřelil Jaromír Zmrhal, vítěznou trefu si připsal Tomáš Souček. Slavia tak v čele tabulky vede o čtyři body před Plzní, čtvrtá Sparta zaostává o dvanáct bodů. Jablonec zvítězil doma nad Zlínem 4:0 a v tabulce poskočil na třetí příčku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Slavie se radují z prvního gólu v Opavě, který vstřelil Jaromír Zmrhal.

Článek
Fotogalerie

Jablonec v duelu s Rennes doplatil na zahazování šancí, ale v ligové soutěži problém s koncovkou neměl. Tým trenéra Petra Rady udělal zásadní krok k vítězství v závěru prvního poločasu, kdy se v rychlém středu zapsali do střelecké listiny Lischka a Doležal.

Stejnou porci gólů si pak v souboji bývalých reprezentačních trenérů - jabloneckého Petra Rady a zlínského Michala Bílka - nechali Severočeši i na druhou půli. Na 3:0 pro Jablonec zvýšil Holeš a sedm minut před koncem skóroval štírek Chramosta.

Slavia je v trháku

Slavia v Bordeaux předvedla matný výkon, v domácí lize se jí však daří. Za posledních sedm kol hned šestkrát zvítězila a jednou remizovala. S Opavou Pražané neprohráli ani jedno z 18 ligových utkání.

Na hřišti nováčka to ale byla pořádná divočina. Slavia vedla po zásahu Zmrhala, jenže ještě do přestávky srovnal z penalty zkušený Zavadil. A Opava se rozhodla trápit Pražany i dál. Osm minut po přestávce šokoval Slavii druhou trefou Kuzmanovič. Jenže ligový lídr se nevzdal a o pár minut později srovnal manko Zmrhal.

Pak přišla další rána pro Opavu. Během chvíle viděl za nesportovní chování dvě žluté karty Smola a nováček musel dohrávat v deseti. Přesilovku využila Slavia už po pár desítkách sekund, kdy se trefil přesně Souček. V páté minutě nastavení mohl náskok Pražanů pečetit Miroslav Stoch, ale neproměnil penaltu. I tak může tým trenéra Jindřicha Trpišovského slavit - získal tři body.

První fotbalová liga - 17. kolo:
Jablonec - Zlín 4:0
Branky: 43. Lischka, 45.+1 Doležal, 57. Holeš, 83. Chramosta.
Opava - Slavia 2:3
Branky: 53. Kuzmanovič, 37. Zavadil z pen. - 24. a 59. Zmrhal, 73. Souček.

Reklama