Hlavní obsah

Č. Budějovice - Slavia 1:0Slavia podlehla Budějovicím a nevyužila šanci utéct v tabulce Plzni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
68. Adediran 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté vedoucí Slavie ve 22. kole první ligy překvapivě prohráli v Českých Budějovicích 0:1. V čele tabulky mají náskok jednoho bodu před mistrovskou Plzní, kterou přivítají v sobotu. Pražané tak nevyužili sobotní domácí remízy Viktorie 1:1 s Olomoucí a na jaře podruhé ztratili body.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Peter Olayinka ze Slavie a Patrik Hellebrand z Českých Budějovic.

Článek

Utkání v Budějovicích rozhodl v 68. minutě střídající Nigerijec Quadri Adediran premiérovým gólem v české lize. Slavia v nejvyšší soutěži prohrála po 10 zápasech a poprvé od říjnové porážky 0:2 v Olomouci. Dynamo porazilo vršovický tým po 10 ligových utkáních a v tabulce je třinácté.

První poločas nabídl minimum pohledných akcí a prakticky žádnou nebezpečnou situaci. Pokud se slávistický favorit dostal do nadějnější situace, většinou ji dokázal zlikvidovat spolehlivě hrající českobudějovický kapitán Králik.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Ondřej Lingr ze Slavie a Martin Králik z Českých Budějovic.

Tempo zápasu se změnilo po přestávce. Slavia poslala do hry dva střídající hráče Van Burena a Ševčíka a začala být výrazně aktivnější. V 53. minutě právě Van Buren připravil míč pro Olayinku, jehož šanci ale zlikvidoval domácí brankář Šípoš.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Dávid Šípoš z Českých Budějovic.

Jihočeši se prakticky celých prvních 20 minut druhého poločasu museli bránit. Přesto trenéři Dynama v 63. minutě stáhli defenzivního záložníka Čavoše a místo něj poslali do hry Adedirana. Dvaadvacetiletý útočník se pak v 68. minutě odvděčil povedenou akcí. Adediran si našel přihrávku od Hory, ve sprinterském souboji předčil Ousoua a vystřelil přesně k tyči, od níž se míč odrazil za brankáře Koláře.

Pražský tým navíc mohl o chvíli později inkasovat podruhé. Ale Kolář po závaru další střelu Adedirana vytlačil na roh. Hosté se v závěru tlačili do ofenzivy, kterou mají s 63 góly jasně nejlepší v lize, ale žádnou vyloženou šanci si už nevypracovali. Slávisté tak po remíze 1:1 v Teplicích venku podruhé za sebou zaváhali.

22. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - Slavia Praha 1:0 (0:0)
Branka: 68. Adediran. Rozhodčí: Orel - Váňa, Šimáček - Machálek (video). ŽK: Čolič, Králik (oba Č. Budějovice). Diváci: 6316.
Č. Budějovice: Šípoš - Sladký, Havel, Králik, Skovajsa - Hellebrand (77. Čermák), Čavoš (63. Adediran) - Čolič, Hora, Potočný (85. Škoda) - Zajíc (77. Penner). Trenér: Nikl.
Slavia: Kolář - Douděra (87. Schranz), Ogbu, Ousou (79. Tecl), D. Jurásek - Holeš, Zafeiris - M. Jurásek (46. Ševčík), Lingr (79. Oscar), Olayinka - Jurečka (46. Van Buren). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: