Hlavní obsah

Slavia rozhodla. Rošťák Ihattaren je v béčku, na hlavní scénu to zatím není

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevšední příběh dostává novou kapitolu. Slávistický záložník Mohamed Ihattaren se připravuje s třetiligovým béčkem. Klub to oznámil na síti X. Proč to musí nizozemský talent s pověstí rebela vzít oklikou? V zákulisí se mluví o tom, že na sobě sice pracuje, ovšem zdaleka ne tolik, jak by mohl. Pro připomenutí: zkraje prosince v Edenu podepsal roční smlouvu.

Foto: SK Slavia Praha

Nizozemský záložník Mohamed Ihattaren se ve Slavii připravuje s béčkem

Článek

Prošel slavné adresy. Juventus, Ajax, Eindhoven… Nadaný kreativec s exkluzivní levačkou měl před sebou pohádkové vyhlídky, jenže po smrti otce se kolem něj roztočila nepříjemná spirála. Zatčení, domácí násilí či pletky s mafií. Poslední ostrý zápas odehrál před rokem a půl.

Teď to 21letý mládenec zkouší ve Slavii, ovšem cesta k restartu kariéry zdaleka není přímočará. „Budeme ho chtít co nejdřív začlenit do týmu, ale musí na to být připravený po fyzické stránce,“ říkal na začátku zimní přípravy trenér Jindřich Trpišovský pro klubový web. „Je to běh na dlouhou trať, ovšem s tím jsme do toho šli.“

Podle informací Sport.cz se Ihattarenovi v rámci individuální přípravy povedlo shodit pár kilo a nabrat svalovou hmotu, ovšem pořád má velké rezervy. Třeba v přístupu k práci, dojem ryzího profesionála v porovnání s ostatními slávisty údajně nebudí. I proto musel do béčka, kde se má dál věnovat především kondiční přípravě.

Důležitý detail: Ihattaren neřeší jen fotbalové záležitosti. Doma v Nizozemsku ho stíhají kvůli ublížení na zdraví a vyhrožování z posledních dvou let. „Hráče jsme přivedli se záměrem dát mu druhou šanci. Pokud by však byl shledán nizozemskými justičními orgány vinným z trestné činnosti, bude to neslučitelné s jeho dalším působením ve Slavii,“ vzkázala Slavia v polovině ledna.

Reklama