Hlavní obsah

Rána pro Slavii, Sparta zvyšuje náskok. Uspěla Boleslav, Plzeň i Liberec berou bod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalová Fortuna ligy měla v neděli na programu zbývající zápasy 29. kola. Překvapivým výsledkem 2:2 skončil duel mezi Slavií a Olomoucí a sešívaní tak na vedoucí Spartu ztrácí již čtyři body. V dalších zápasech zvítězila Mladá Boleslav v Pardubicích 2:1 a Liberec remizoval s Hradcem Králové 0:0. Ve zbývajícím nedělním utkání remizovalo Slovácko s Plzní 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Slavia bojovala ve 29. kole Fortuna ligy s Olomoucí

Článek

Slavia začala zápas proti Olomouci velkým tlakem. Do první gólové šance se dostal v 8. minutě Jurečka, kterého však vychytal Stoppen, o chvilku později trefil pravou tyč hostující branky Jurásek. Po čtvrthodině hry těsně minula olomouckou svatyni Chytilova bomba a ani z dalších závarů sešívaní v prvním poločase skórovat nedokázali. A za neproměněné šance Slavia pykala.

V 53. minutě se ve vápně prosadil Pokorný a poslal hosty do vedení. Ještě větší šok pro domácí přišel o třináct minut později, kdy obrovský Zimův kiks využil Zifčák a zvýšil už na 2:0. Opařená Slavia se do hry částečně vrátila v 77. minutě, kdy se k hlavičce ve vápně dostal Bořil a snížil na jednobrankový rozdíl. A favorit dokázal i vyrovnat, v 84. minutě se po drtivém tlaku prosadil z bezprostřední blízkosti Chytil. Více však Slavia nestihla, po remíze 2:2 tak na vedoucí Spartu ztrácí již čtyři body.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Slavia hostila ve 29. kole Fortuna ligy Olomouc

Liberec s Hradcem bez branek

Liberec mohl v zápase proti Hradci Králové poslat v 6. minutě do vedení Kulenovič, odražený míč však napálil těsně vedle levé tyče. Hosté zahrozili o chvíli později Kučerou, který z hranice vápna těsně minul Bačkovského branku.

Podobně se vedlo po půlhodině hry libereckému Tuptovi, jehož pokus zamířil nad. V opatrně vedeném druhém poločase se do šance dostal hostující Pilař, ale ani on, ani o chvíli později Vašulín v šancích neuspěli a zápas tak skončil bezbrankovou remízou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Liberce hostili ve 29. kole Hradec Králové

Boleslav uspěla v Pardubicích

Mladá Boleslav vstoupila do utkání v Pardubicích velmi dobře a v 7. minutě se dostala díky přesné Ladrově střele do vedení. O chvilku později mohl náskok hostů zvýšit Jawo, Kinský však domácí tým podržel. Pardubice si vypracovaly šance, ale Solil ani Halinský hostující branku netrefili.

Mrzet je to mohlo o to více, když se v 37. minutě prosadil po rohovém kopu hlavou Jawo a zvýšil na 2:0. Domácí se snížení dočkali v 54. minutě, kdy Icha přesnou ranou k tyči zařídil Pardubicím kontaktní gól. Více však už nestihli, Mladá Boleslav si tak odvezla tři body za výhru 2:1.

Foto: David Taneček, ČTK

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují z branky

Slovácko remizovalo s Plzní

První poločas zápasu mezi Slováckem a Plzní dlouho nenabídl žádnou zajímavou akci. Do první velké příležitosti se tak dostal až po půl hodině hry hostující Vydra, kterého však včasným vyběhnutím vychytal domácí gólman Fryšták. Jediná branka prvního poločasu tak přišla ve 40. minutě, kdy se parádní individuální akcí blýskl plzeňský Metsoko a poslal Viktorku do vedení.

Obrovskou šanci na vyrovnání měl v 57. minutě Vecheta, ale jeho hlavička z malého vápna minula pravou tyč Jedličkovy branky. Slovácku se podařilo srovnat stav v 74. minutě, kdy byla po ruce Dweha nařízena penalta, kterou s přehledem proměnil Daníček. V samotném závěru se v gólové šanci objevil plzeňský Červ, ani on však už skóre změnit nedokázal.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalisté Slovácka hostili ve 29. kole Fortuna ligy Slovácko

29. kolo fotbalové ligy
Sobota
Sparta–Ostrava 4:3
Karviná–Bohemians 1:1
Jablonec–Zlín 0:0
Teplice–České Budějovice 2:2
Neděle
Slavia–Olomouc 2:2
Branky: 77. Bořil, 84. Chytil – 52. Pokorný, 66. Zifčák
Liberec–Hradec Králové 0:0
Pardubice–ladá Boleslav 1:2
Branky: 54. Icha – 7. Ladra, 37. Jawo
Slovácko–Plzeň 1:1
Branky: 74. Daníček – 41. Metsoko

Reklama