Hlavní obsah

Slavia vyhlašuje stabilizaci bez Ivánka, zatím však čelí mafiánské hrozbě

Praha
Aktualizováno

Noví lidé ve vedení, úkol stále stejný. Stabilizovat fotbalovou Slavii natolik, aby se zbavila finančních problémů a její tým se znovu vrátil do české špičky. Klub z Edenu vstupuje do přípravy na novou sezónu s řadou personálních změn. Do funkce generálního ředitele společnosti, která byla neobsazená od března 2014, nastoupil David Trunda, jenž byl současně kooptován do představenstva společnosti, kde bude zastávat funkci předsedy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha během zahájení letní přípravy.

Článek

Sešívaní budou mít rozpočet na příští sezónu okolo 120 miliónů korun. Stále však čelí insolvenčnímu řízení, jež inicioval bývalý ředitel Zbyněk Kusý. Celkově se má jednat o částku přesahující 23 miliónů korun.

„Od insolvenčního řízení se distancujeme. Je silně šikanózní, až mafiánské. Řešíme to a doufám, že se brzy ukáže, jaká situace doopravdy je," ujišťuje David Trunda, nový generální ředitel, muž blízký podnikateli Jiřímu Šimáněmu.

Slavia v minulých dnech jednala s manažerem Ivanem Horníkem, jednou z postav korupční aféry z roku 2004. Nakonec se s ním ovšem nedohodla a místo Karola Kisela se od začátku července stane novým sportovním ředitelem Josef Jinoch. Odchovanec klubu působil v managementu již v letech 2002-2005. Posledních šest let vykonával stejnou funkci v Jihlavě.

Dlouhá jednání s Horníkem

„S Ivanem Horníkem jsme jednali intenzivně a dlouho. Vnímali jsme názory fanoušků, vyslechli je, ale stěžejní jazýček na vahách to nebyl. Snažili jsme se vyhodnotit přínos každého člena, jeho profesionální schopnosti a nakonec se vedení rozhodlo pro toto složení nového týmu," říká Trunda.

Slavia již poněkolikáté za poslední léta vyhlašuje cestu stabilizace klubu. „Stanovili jsme si tři etapy rozvoje s konkrétními úkoly. Jsou spojené se začátkem soutěže, koncem podzimní části a koncem celé sezóny. Na jejím konci bychom měli být ve všech významných parametrech činnosti klubu o kus dál," přeje si generální ředitel.

Když hrála o poháry Příbram, proč ne i my!?

Novým trenérem je Dušan Uhrin mladší. „V první řadě musím zjistit, co máme za kvalitu hráčů. Pak musíme stabilizovat výkony - a teprve pak se můžeme bavit o cílech. Zatím je moc brzy. Dřív nechci mluvit o pohárech. Ale když o ně v minulém ročníku hrála Příbram, proč bychom nemohli i my!?" avizuje nový kouč.

Uhrin by chtěl mužstvo doplnit aspoň na třech postech a rád by udržel kanonýra Milana Škodu, který však má po životní sezóně nabídku k přestupu.

Naopak s Milanem Barošem, který skončil v ostravském Baníku, prý Slavia nejedná.

Reklama

Související témata: