Hlavní obsah

Slavia - Hradec 4:0Slavia zničila Hradec a opět nahání vedoucí Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Frydrych 1 : 0
23. Škoda (penalta) 2 : 0
40. Mingazov 3 : 0
74. Hušbauer 4 : 0
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Čtyřgólový výprask uštědřili fotbalisté Slavie Hradci Králové. V pondělní dohrávce 24. kola ePojisteni.cz ligy nedali v Edenu Východočechům žádnou šanci a opět stáhli náskok vedoucí Plzně na jediný bod. Svěřenci Jaroslava Šilhavého vítězně oslavili fakt, že klub i areál má stejného vlastníka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Škoda ze Slavie proměňuje pokutový kop v utkání proti Hradci Králové.

Článek
Fotogalerie

Jako lavina se valily na hradeckou branku jeden útok za druhým. Už po šesti minutách defenzíva hostí kapitulovala. Po rohovém kopu Hušbauera se míč odrazil až před Frydrycha, který ho zblízka napálil do sítě. Jen na okamžik Slavia pustila soupeře na svoji polovinu, ale jeho jedinou nebezpečnější akci zastavil pro ofsajd asistent rozhodčího.

Škoda opět lídr mezi střelci

Blízko dalšímu gólu byli domácí po čtvrt hodině. Centr z pravé strany poslal hlavou Ngadeu pod břevno, na které však míč vytěsnil Ottmar. Odražený balón se znovu dostal ke kamerunskému mistrovi Afriky, který to zkusil patičkou, ale královehradecký gólman si brankovou čáru pohlídal.

Co všechno se dá zahodit, předvedla Slavia několikrát v následujících minutách. Hořící obrana hostí až neuvěřitelně šťastně hasila svoje chyby na poslední chvíli, což mrzelo Baráka, jemuž chyběl k míči před prázdnou brankou krok, Zmrhal zase špatně naložil se Škodovou přihrávkou, ač byl před bránou sám. Ve 22. minutě ho však ve vápně zbavil Martan míče nedovoleným zákrokem a Škoda se proměněnou penaltu, znamenající čtrnáctý gól v tomto ligovém ročníku, opět stal lídrem mezi kanonýry.

Když už Zmrhal o chvíli později potřetí napnul síť za Ottmarem, sudí Jílek mu gól neuznal pro ofsajd. Slavia dál tlačila a zahazovala. Až před koncem poločasu přišel třetí úder. Mingazov rozjel další rychlou akci, narazil si míč se Škodou a přízemní ránou nedal Ottmarovi šanci.

Jeden vlastník

Tlak Slavie pokračoval i po změně stran, jako by ji ještě víc energie dodal před utkáním oznámený fakt, že už hraje skutečně ve svém Edenu, neboť klub i stadión má jednoho vlastníka, čínskou společnost CEFC. Hradecká defenzíva pokračovala v podvečeru otevřených dveří a bylo jen na Ottmarovi, jak vydatná bude slávistická gólová pomlázka.

Zuby si na něm vylámal opět Zmrhal, jehož kopačky jako by očaroval. Stejně dopadl v další šanci i Ngadeu. Jen nedorozumění mezi Škodou a Barákem zmařilo další tutovku červenobílých. Domácí fanoušci se dožadovali „bůra," což se hráči vehementně snažili splnit, leč marně. A tak přidali alespoň fotbalové pamlsky, jako Ngadeu, který si udělal z několika královehradeckých hráčů slalomové tyče, ale „cílem" nakonec neprojel. Hosté se s gólovým přídělem nechtěli smířit, ale až v 67. minutě poprvé ohrozili Pavlenku v domácí brance, ten si však s ránou P. Černého poradil.

Slavia jako by na další góly rezignovala. I když na trávník přišel kreativní Sýkora, domácí přestali aktivně napadat a snížili i rychlost, s níž mířili k soupeřově brance. Po chybě stopera Hůlky šel sám na bránu Škoda, přehodil sice brankáře, ale míč se odrazil od břevna. Na správném místě však byl Hušbauer, který akci dokončil. Zmírnit debakl mohl Trubač, ale jeho technickou střelu k tyči Pavlenka bravurně vyrazil a jeho pozdější druhý pokus ukryl do rukavic. Slavia tak natáhla svou sérii na dvacet zápasů bez porážky.

24. kolo první fotbalové ligy:
Slavia Praha - FC Hradec Králové 4:0 (3:0)
Branky: 6. Frydrych, 23. Škoda z pen., 40. Mingazov, 74. Hušbauer. Rozhodčí: Jílek - Pelikán, Hájek. ŽK: Barák - Martan. Diváci: 9786.
Slavia: Pavlenka - Frydrych, Lüftner, Deli, Flo - Ngadeu - Mingazov, Hušbauer (80. Mešanovič), Barák (71. Ščuk), Zmrhal (60. Sýkora) - Škoda. Trenér: Šilhavý.
Hradec: Ottmar - Krátký, Nosek, Hůlka, Mudra - Schwarz, Jirsák - Martan, M. Černý (85. Súkenník), Malinský (65. Trubač) - P. Černý (74. Pázler). Trenéři: Frimmel a Pilný.

Reklama

Související témata: