Hlavní obsah

Slavia zvládla derby, ale titul pro ni není téma. Musel by jí spadnout do klína

Praha

Bitva ještě nekončí, lídr tabulky musí čekat na svůj mistrovský mejdan dál. Fotbalisté Slavie zvítězili v dohrávce 28. ligového kola v pražském derby na Dukle 2:0 a udrželi tak naději na obhajobu titulu. Červenobílí snížili dva zápasy před koncem soutěže ztrátu na vedoucí Plzeň na čtyři body a zároveň si pojistili druhé místo v tabulce, na němž mají čtyřbodový náskok před třetí Olomoucí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávisté slaví úvodní gól v utkání na Julisce (střelec Jan Sýkora je třetí zleva).

Článek
Fotogalerie

Domácí pohár ve středu vyhráli, teoreticky ještě stále mohou získat double.

„Jestli dál hrajeme o titul? Podle mě nám jde spíš o druhé místo. Ale stát se ještě může všechno. Třeba Plzeň dvakrát zaváhá a titul nám spadne do klína," usmívá se obránce Jakub Jugas.

Sešívané brzy uklidnil úvodní Sýkorův gól, až v nastavení pak přidal pojistku Stoch.

„Nepodali jsme žádný extra výkon, ale důležité jsou tři body. Máme v tabulce za zády ještě dost vlčáků. Titul už není v naší moci," krčí rameny autor vítězné trefy Jan Sýkora.

Reálné je pro ně druhé místo

Sešívaní se shodují, že za dané konstelace pro ně není obhajoba titulu v kabině ústředním tématem. „Hodně jsme se o něm bavili před zápasem se Zlínem, který jsme pak doma prohráli... Reálné je pro nás druhé místo. Je nepříjemné hrát v kole jako poslední, když všichni největší soupeři před vámi své zápasy zvládnou," poukazuje trenér Jindřich Trpišovský.

„Jsem realista, proto si i já myslím, že jsme si výhrou na Dukle především upevnili druhé místo. V sobotu nás čeká další zápas s Jabloncem a případná ztráta by byla velkou komplikací," dodává kouč a ujišťuje, že na případné oslavy Plzně vůbec nemyslel.

Je těžké si představit, že by Viktoria ještě svůj part nezvládla. „V české lize je teď reálné úplně všechno..." usměje se Trpišovský. „Musíme porazit Jablonec, to je celé. Když koukáte úplně vysoko, může vám něco utéct mezi prsty. Jsou věci, které neovlivníte. A Plzeň má dva pokusy," přemítá trenér Slavie.

Dukla dál táhne velký komplex

Dukla měla již před derby jistou záchranu. Nadále však platí, že ani po 16. pokusu v samostatné lize ještě nikdy Slavii neporazila...

„Je posledním soupeřem, který nám stále odolává. Budeme ji zkoušet nachytat dál a dál. Mohli jsme hrát uvolněně, ale čekal jsem, že nám to pomůže víc. Dlouho jsme byli až příliš ustrašení," lituje kapitán Marek Hanousek.

Jeho tým v posledním kole přivítá právě Plzeň.

Reklama