Hlavní obsah

Slavii drtí marodka. Pokusí se omilostnit Olayinku, derby odkládat nechce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kabinou fotbalové Slavie se prohání viróza a problém, který červenobílé limitoval už v posledním zápase v Mladé Boleslavi (1:1), trvá. Hlavní trenér sešívaných Jindřich Trpišovský má před velkým sobotním derby na Spartě zamotanou hlavu a zatím moc netuší, koho bude moct do bitvy o první místo v ligové tabulce poslat.

Uklidní Holeš obranu Slavie, kdy začne zářit Zafeiris? Příspěvek z pořadu Přímák s Jiřím Saňákem.Video: Sport.cz

 
Článek

Ve úterý trénovalo v Edenu jen jedenáct hráčů, ve středu o dva víc. Nemoc vyřadila například záložníky Petra Ševčíka či Christose Zafeirise nebo obránce Tarase Kačarabu, ve vršovickém klubu se snaží šíření nákazy zabránit nebo ji alespoň minimalizovat. Do toho jsou zranění třeba záložník Ondřej Lingr nebo levý obránce David Jurásek.

I kvůli vážnosti situace se Slavia obrátí podle informací Sport.cz na Disciplinární komisi FAČR a požádá ji o podmíněné prominutí trestu křídelníka Petera Olayinky, který dostal za vyloučení v Liberci trest na čtyři soutěžní zápasy. Tři si už odpykal, derby by mělo být posledním.

Sešívaní každopádně chtějí v sobotu na Letné hrát, o odkladu neuvažují. „Odklad derby mohu jednoznačně vyloučit. My chceme derby hrát, klub se na něj těší a hráči, pokud jim to zdraví aspoň trošku dovolí, tak budou chtít nastoupit," vzkázal pro Sport.cz předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Na derby Sparta - Slavia vyrazí i hokejista Jakub Voráček. Kdo podle něj vyhraje?Video: Sport.cz

V jaké sestavě vršovický celek do vypjatého utkání vyrukuje, je velkou hádankou.

Reklama