Hlavní obsah

Slavii přišel účet za mistrovskou korunovaci. Zaplatí 150 tisíc

Praha

Mistrovská korunovace přijde pražskou Slavii na několik stovek tisíc. Po derby se Spartou v pátém dějství ligové nadstavby, které skončilo bezbrankovou remízou, totiž začalo v Edenu hořet a oheň poničil dřevěné podhledy na hlavní tribuně. Oprava nebude zrovna laciná. Nyní míří do Vršovic navíc účet od disciplinární komise, která potrestala obhájce titulu pokutou 150 tisíc korun za nevhodné pokřiky fanoušků a použití pyrotechniky.

Foto: David W Cerny, Reuters

Fanoušci Slavie se postarali o pořádný rozruch

Článek

Právě odpalované světlice měly být původně příčinou požáru, který se v Edenu vznítil, zatímco na trávníku slavili hráči Slavie s mistrovským pohárem v ruce obhajobu titulu. Dřevěné podhledy na hlavní tribuně vzplály, hasiči však oheň rychle zvládli.

Druhý den ovšem důkladná prohlídka prováděná experty odhalila, že příčinou požáru nebyly světlice, ale závada na elektroinstalaci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha s pohárem pro mistra Fortuna ligy

Za pronesení a masivní použití pyrotechniky, kterou fanoušci v průběhu střetnutí odpalovali a donutili sudího, aby derby na tři minuty přerušil, však Slavia přesto zaplatí. Bačkova disciplinární komise jí vyměřila pokutu 150 tisíc korun.

Zahrnula do ní i pokřiky domácích příznivců adresované hlavně v prvním poločase sparťanskému útočníkovi Tettehovi. Ten se u rozhodčího domáhal zastání, ale přílišné pochopení u sudího Berky nenašel.

Už před týdnem byla Slavia fotbalovým trubunálem potrestána pokutou sto tisíc korun za použití pyrotechniky při utkání s Plzní. V něm domácí vyhráli 1:0 a tři kola před koncem soutěže si zajistili obhajobu titulu.

Reklama

Související témata: