Hlavní obsah

Kruté rozhodnutí ještě před třicítkou. Hovorka končí kariéru!

Aktualizováno

Už to nejde dál, přišlo bolestné rozhodnutí. Fotbalista David Hovorka kvůli zdravotním problémům ukončil ve 29 letech kariéru. Se Slavií získal obránce dva tituly, dvakrát nastoupil i za reprezentaci. O jeho rozhodnutí informuje klubový web. Zároveň zveřejnil emotivní hráčovo loučení se spoluhráči v kabině.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Hovorka ze Slavie Praha během utkání základní skupiny Ligy mistrů s Dortmundem.

Článek
Fotogalerie

Ještě mu není ani třicet, a už končí. Musí...

„Jsem se svým rozhodnutím smířený, našel jsem vnitřní klid. Ale nezastírám, že je to strašně těžké. Není to úplně sranda po pětadvaceti letech, kdy jsem fotbalu obětoval všechno. Ještě když ho mám rád, miluju ho, fyzicky se teď cítím dobře. Na vrcholu sil jsem věděl, že uhlídám kohokoliv. Pak jsem ale musel na operaci s kolenem potřetí, počtvrté... Je to dost složité, ale vím, že je to pro mě správné," líčí na klubovém webu avid Hovorka.

V červenobílém dresu zvedl nad hlavu tři trofeje, předvedl se také v Lize mistrů na podzim roku 2019. Na jeho vyhrané souboje s Romelem Lukakem či Lionelem Messim se vzpomíná dodnes.

„Liga mistrů, San Siro, souboj proti Interu. To je špička mého sportovního kariérního úspěchu. Při znělce před zápasem jsem se otřásl a řekl si, že to je ono, moment, po kterém jsem vždycky prahnul. Znělku jsem si pouštěl už jako malý, je to taková pocta. Bylo to pro mě nejvíc," vrací se 179 centimetrů vysoký stoper s úsměvem k remízovému duelu 1:1 ze září 2019.

V minulosti působil i ve Spartě, Hradci Králové, Žižkovu, Liberci a Jablonci. V první lize odehrál celkem 109 zápasů a vstřelil v nich pět branek.

Hodně štěstí do další životní etapy Hovorkovi popřála i Sparta, jejímž je odchovancem.

Letenští zároveň připomínají jeho slavný kuriózní gól, který v dresu béčka vstřelil Meteoru v ČFL zadnicí...

Reklama