Hlavní obsah

Slávisté mají tři nakažené covidem-19 a přeruší trénink

Praha

Testy na koronavirus ve fotbalové Slavii během reprezentační pauzy odhalily tři pozitivní případy. Nakažen je jeden hráč a dva členové širšího realizačního týmu, všichni tři byli umístěni do izolace. Během srazu národního celku byl navíc pozitivně testován slávistický defenzivní univerzál Tomáš Holeš. Český šampion ve středu přeruší trénink.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský po utkání s Ostravou. Ilustrační foto.

Článek

"Během reprezentační přestávky jsme se rozhodli nechat všechny hráče a členy realizačního týmu přetestovat. U tří osob vyšel pozitivní výsledek. Všichni tři mají bezpříznakový průběh nemoci a okamžitě byli izolováni od zbytku týmu. V tuto chvíli jsou v domácí karanténě," uvedl pro klubový web mluvčí Slavie Michal Býček.

Pozitivní testy Pražanům ještě více komplikují přípravu na úvodní kolo základní skupiny Evropské ligy, které odehrají příští čtvrtek na půdě izraelského Hapoelu Beer Ševa. Od středy kvůli nařízení o omezení shromažďování v zemi na maximálně šest lidí nemohou ani profesionální týmy plnohodnotně trénovat. Slávisté stejně jako Liberec podali žádost o výjimku vzhledem k účasti v mezistátních soutěžích, které se v Česku zřejmě budou moci konat.

Ligový mistr zatím přerušil trénink. "Ve středu bude kompletní A-tým v domácí izolaci. Následně dojde k dalšímu přetestování všech členů A-týmu včetně reprezentantů a rozhodne se o dalším postupu," doplnil Býček.

Reklama

Související témata: