Hlavní obsah

Slávistická klika měla Spartu na lopatě, fantom Drákula byl proti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Když už ztratili body v Českých Budějovicích, mohla je v duelu na dálku s úhlavním rivalem zachránit aspoň klika jejich bývalých hráčů a trenéra v barvách Mladé Boleslavi. Exslávisté měli Spartu na Letné na lopatě, jenže největší šance Středočechů neproměnili. V závěru je pak stihl trest v podobě Hložkovy vítězné branky v nastavení. „Kdybychom si vezli bod, bylo by mi líto, že jsme nezískali tři. Nemáme ani jeden, zkolabovali jsme v závěru...“ postěžoval si trenér Karel Jarolím pro O2 TV Sport.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Praha Florin Nita (vpředu) se spoluhráči ze Sparty po výhře nad Mladou Boleslaví.

Článek

Ewerton trefil břevno, Fila zase tyč. Největší tutovky ovšem měli exslávisté. Dvakrát Škoda a jednou Suchý. A pohořeli na brankáři Florinu Nitovi, který se pasoval do role neprůstřelného fantoma.

„Nevyužité šance nás stály body, míč mi sjel," popisuje Marek Suchý, jak z metru neprostřelil gólmana a stopera Panáka, který do rány také skočil.

Spartu v závěru nepotrestal ani její odchovanec Skalák. Středočeši tak mohou po porážce 0:1 žehrat na selhání nejzkušenějších hráčů.

„Samozřejmě. Pokud jde o hlavičky Milana Škody, podržel Spartu gólman. Ale šance Marka Suchého? S ní měl naložit líp... Skalák měl zase balon na levou," kaboní se Jarolím.

„Prohra bolí. Měli jsme šance na gól, nevyužili jsme je, a to nás stálo body," bere vinu i na sebe 33letý Suchý.

Při svojí ložence měl zamířit výš, ale zkusil gólmana prostřelit. Marně. „Dobíhal jsem situaci ve vápně a chtěl to prorvat. Netrefil jsem ale míč čistě, sjelo mi to. Bohužel, kdybych balon trefil čistě, byl z toho nejspíš gól. Šance byla veliká. Jak už jsem říkal, stála nás body," nevymlouvá se.

Sparta je pořád velký rival

Jak trefně poznamenává jeho kouč, Bolka nenechala na Letné jeden, ale hned tři body...

„Zápasy se Spartou jsou pro mě i po letech určitě speciální. Pro mě jako pro slávistu, který byl tak vychovávaný odmalička, je Sparta pořád obrovská motivace a velký rival. Bylo to tak vždycky a nic se nemění. Na Letné je pro mě pokaždé výjimečný zápas a chtěl jsem ho vyhrát. Doufám, že příště už Spartu o body obereme," přeje si bývalý kapitán Slavie i národního týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Suchý z Mladé Boleslavi během utkání na Spartě.

Slávistická klika měla Spartu na lopatě, mužem zápasu však udělala gólmana. Rumunský brankář se blýskl jako skutečný karpatský Drákula.

„Jsem rád, že jsem pomohl týmu. Mým úkolem je ochránit branku, což se mi povedlo. Není podstatné, kolik měl soupeř šancí a kolik se mi jich podařilo zlikvidovat. Je to moje práce a vím, že ji spoluhráči ode mě očekávají. V některých momentech jsem měl určitě i štěstí, ale bez něj se dobrý gólman neobejde," líčí Florin Nita.

Své emoce nicméně dává často najevo. Skleněnou plaketu pro muže zápasu uznale políbil.

„Jsem velice šťastný, že jsme důležitý zápas zvládli. Nakonec z něj máme tři body, kterých si moc vážím. I v nastaveném čase jsem ve výhru pořád věřil. Je to ukázka, že musíme zůstat soustředění klidně i pětadevadesát minut," připomíná Nita, že Adam Hložek rozhodl v čase 90.+3...

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články