Hlavní obsah

Slávistu Kolouška chce získat Příbram

PRAHA

Vedení fotbalistů Příbrami usiluje o příchod záložníka Václava Kolouška. Tvůrce hry byl ve Slavii před letní přípravou vyřazen z kádru a od té doby nesměl nastupovat ani za třetiligovou rezervu. Hráč, který by byl ozdobou ve všech ligových týmech, s ní mohl jen trénovat.

Foto: ČTK/Radek Petrášek

Václav Koloušek

Článek

Příbram, které momentálně patří v lize druhá příčka, by tak v krátké době mohla získat druhou výraznou posilu. Poté, co v pátek usedl do křesla generálního ředitele klubu bývalý slávistický útočník Pavel Kuka, lákají Středočeši do svých řad další bývalou oporu červenobílých. "Je to pravda, jednáme spolu. My jsme Slavii dali nabídku a teď záleží na ní, jak se rozhodne," řekl Kuka.

A Slavia se proti Kolouškovu odchodu nevzpírá. "Chceme se korektně rozejít. Rozhodně Václavovi v odchodu bránit nebudeme," řekl tiskový mluvčí Alexander Kliment.

Zatím se jedná o tom, jestli devětadvacetiletý záložník zamíří do Příbrami na hostování, či na přestup. Každopádně má podle Klimenta svolení ve středočeském klubu trénovat, poprvé by se měl v novém působišti objevit ve středu.

Koloušek se letos na jaře vrátil na trávník po vyléčení leukémie. Na začátku letní přípravy ovšem kouč Slavie Karel Jarolím zapochyboval, zda hráč zvládne přípravu, a když jej fotbalista za jeho výroky kritizoval, stáhl ho klub ze soustředění v Krkonoších. Mezitím vyplulo na povrch, že Slavia dluží Kolouškovi statisíce, a hráč předal svou pohledávku k řešení arbitrážní komisi.

Reklama

Související témata: