Hlavní obsah

Slavné duely, Liga mistrů, domácí tituly... Viktoria Plzeň hledá největší momenty klubové historie

Prestižní duely v Lize mistrů, vítězství nad Atlétikem Madrid, titul pro Mariána Čišovského či srdnatý souboj Františka Plasse a spol. v Poháru vítězů pohárů s Bayernem. Nebo třeba historický duel z roku 1935 s Juventusem. FC Viktoria Plzeň slaví 110. výročí a při této příležitosti si připomíná nejdůležitější momenty své historie. Sami fanoušci v hlasování rozhodnou, které události jsou největší.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plzeňský Petr Jiráček (vlevo) se snaží zastavit Lionela Messiho z Barcelony.

Článek

Kulaté výročí založení klubu je dobrým důvodem k prestižnímu hlasování. „Jako malý kluk jsem snil, že si jednou zahraju proti Barceloně. A ono se mi to splnilo! Měl jsem štěstí, že jsem mohl nosit dres Viktorky, skvělého týmu, který tehdy překvapil fotbalovou Evropu a dodnes zažívá velké fotbalové momenty," vzpomíná Daniel Kolář, klubová ikona.

„Ve Viktorce vždy byla a je skvělá parta, která chce hrát dobrý fotbal a má za sebou podporu našich fanoušků. Společně jsme slavili tituly, sehráli spoustu velkých zápasů a zažili i smutné chvíle. Vždy ale stojí za námi, za Viktorkou! Věřím, že společně zažijeme další krásné momenty," dodává Kolář, jenž nyní v klubu pracuje ve funkci sportovního manažera mládeže.

Právě fanoušci budou mít nyní hlavní slovo a rozhodnou. Viktoria se spojila s plzeňským pivovarem a společně vytvoří speciální limitovanou edici plechovek Gambrinus Originál 10, na nichž budou vyobrazeny 4 nejsilnější momenty klubové historie, na které všichni fotbaloví příznivci s láskou a hrdostí vzpomínají.

Na výběr je z 11 momentů, které společně vybrali zástupci klubu, pivovaru a podíleli se na nich i pamětníci a klubový kronikář. Právě z nich nyní fanoušci vyberou čtyři nejsilnější.

Hlasovat je možné na webových stránkách fcviktoria.cz/plechovka. Pro podporu hlasování vzniklo i speciální video s Danielem Kolářem a populárním viktoriánským speakerem Jiřím Pelnářem, kteří společně na vybrané momenty zavzpomínají. Hlasovat lze až do úterý 18. května do půlnoci.

Pro jaké momenty lze hlasovat?
Zápas s Juventusem 1935
Přátelský zápas s vojáky americké armády 1945
Zápas s Bayernem 1971
Zisk prvního titulu - zápas s Baníkem 2011
První postup do Ligy mistrů 2011
Legendární výjezd na zápas Ligy mistrů proti AC Milán 2011
Zápas proti Barceloně 2011
Vítězství nad Atlétikem Madrid 2012
Wágnerův gól proti CSKA Moskva - postup z Ligy mistrů 2013
Titul pro Čišu 2015
Hrošovského gól na stadionu Realu Madrid 2018

Reklama

Související témata: