Hlavní obsah

Slovácko - Ml. Boleslav 0:1Slovácko si komplikuje boj o Evropu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Drchal 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka podlehli ve 30. kole první ligy doma Mladé Boleslavi 0:1. O vítězství Středočechů rozhodl ve 23. minutě Václav Drchal. Tým z Uherského Hradiště prohrál počtvrté z posledních pěti kol a zkomplikoval si boj o pohárové příčky. Na čtvrtém místě neúplné tabulky má na pátou Plzeň náskok dvou bodů, ovšem Viktoria odehrála o dvě utkání méně. Mladá Boleslav bodovala po dvou porážkách za sebou a přiblížila se záchraně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Zápas začal ve svižném tempu a šance se střídaly na obou stranách. Nejprve po brejku Klimenta trefil domácí Sadílek před odkrytou brankou nohy obránce, na druhé straně po centru Matějovského mířil Douděra hlavou těsně vedle.

Během první půle hosté nečekaně získali herní převahu a brzy se to projevilo i na skóre. Matějovský poslal ideální pas do pokutového území Drchalovi, který prostřelil Bajzu a připsal si druhý gól v ligové sezoně.

Slovácko jen těžko hledalo recept na dobře zformovanou obranu, byť v ní Boleslavi chyběli zranění Takács a Preisler. Z územní převahy si do konce poločasu domácí už žádnou vážnější šanci nevypracovali.

Po přestávce domácí stupňovali tlak, ale v rozhodujících momentech jim chyběl klid a přesnost finálních přihrávek. To vyhovovalo hostujícímu týmu, který hrozil z brejků. Blízko vyrovnání byl v 69. minutě Kliment, ale po přiťuknutí Ciciliou mířil těsně vedle a jedenáctý gól v ligové sezoně si nepřipsal.

Tlak Slovácka v závěru sílil, ale ke gólu měli blízko na druhé straně Zmrhal a střídající Jiří Klíma. Hosté už tři body uhájili a oplatili soupeři porážku z prosincového úvodního vzájemného duelu v sezoně. V lize Slovácko porazili po čtyřech zápasech, v březnu tým z Uherského Hradišti vyřadili po vítězství 4:2 po prodloužení v osmifinále domácího poháru.

30. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav 0:1 (0:1)
Branka: 23. Drchal. Rozhodčí: Franěk - Hrabovský, Bureš - Marek (video). ŽK: Divíšek, Havlík, Cicilia, Kohút - Ladra, Matějovský, Drchal, Šimek. Diváci: omezený počet.
Slovácko: Bajza - Reinberk (21. Divíšek), Kadlec, Hofmann, Šimko (46. Tomič) - Havlík, Daníček - Petržela (62. Navrátil), Sadílek (82. Kohút), Jurečka (62. Cicilia) - Kliment. Trenér: Mucha.
Ml. Boleslav: Šeda - Řezník, Šimek, Jakub Klíma - Douděra, Matějovský (49. Budínský), Ladra (83. Skalák), Dancák, Zmrhal - Drchal (65. Jiří Klíma), Škoda. Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: