Hlavní obsah

Slovácko v generálce prohrálo s Domžale, Hradec Králové s Austrií Vídeň

Aktualizováno

Fotbalistům Slovácka ani Hradce Králové nevyšla generálka na jarní část prvoligové sezony. Tým z Uherského Hradiště na závěr soustředění v Chorvatsku překvapivě prohrál se slovinským Domžale 1:3 a Východočeši na kempu v Turecku stejným poměrem podlehli Austrii Vídeň. České Budějovice naopak porazily srbskou Kolubaru 3:1 a Teplice remizovaly s Lvovem 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Kadlec ze Slovácka.

Článek

Slovácko na úvod soustředění remizovalo se silnou Rijekou 1:1, ale další dva přípravné zápasy odehrálo velmi rozpačitě. V úterý po špatném výkonu podlehlo Olimpiji Lublaň jasně 0:3 a dnes inkasovalo třikrát také od Domžale. Šestý celek slovinské ligy v předešlých třech přípravných duelech neskóroval, tentokrát ale využil hrubé chyby v defenzivě Slovácka. Za čtvrtý tým české ligy se ve 48. minutě prosadil střídající Daníček z penalty a srovnal na průběžných 1:1.

"Výsledky zápasů rozhodně nejsou podle našich představ. Chtěli jsme vyhrávat a nedostávat tolik gólů. S tím určitě spokojení být nemůžeme. Ale důležité bude, jak se nám bude dařit v lize. Už jsem těch příprav zažil spoustu. Můžete v přípravě všechno prohrát, a když si to zanalyzujete, zapracujete na tom a v lize to zvládnete, tak si na výsledky v přípravě nikdo ani nevzpomene," uvedl pro klubový web kapitán Slovácka Michal Kadlec.

Hradec Králové měl v generálce o poznání zvučnějšího soupeře. Nováček české ligy s favorizovanou Austrií Vídeň herně držel krok, ale doplatil na řadu neproměněných šancí. V závěru první půle dokonce "Votroci" za stavu 0:0 zahrávali penaltu, ale Vlkanova ji úmyslně neproměnil, neboť Východočeši usoudili, že se rozhodčí "upískl". Po změně stran dal sedmý celek rakouské ligy mezi 62. a 82. minutou tři branky, tři minuty před koncem snížil střídající Vašulín.

České Budějovice v generálce na domácí ligové utkání proti Spartě porazily Kolubaru, přestože trenér Horejš nasadil řadu hráčů, kteří nepatří do obvyklé základní sestavy. Za Dynamo postupně skórovali Škoda, Králik a Mršič, dvanáctý tým srbské ligy se prosadil jen z penalty.

Teplice na kempu v Turecku neprohrály ani třetí zápas. Předposlední tým české nejvyšší soutěže nad Lvovem dlouho vedl poté, co se v polovině první půle trefil po obloučku Mareš. V předposlední minutě ale rozhodčí odpískal spornou penaltu a dvanáctý celek ukrajinské ligy srovnal.

Jarní část první ligy začne za týden o víkendu.

Přípravné fotbalové utkání v Umagu (Chorvatsko):
1. FC Slovácko - Domžale 1:3 (0:1)
Branky: 48. Daníček z pen. - 62. a 66. Jakupovič, 39. Ibričič.
Slovácko: Nguyen - Reinberk, Hofmann (67. Šimko), Kadlec, Kalabiška (67. Divíšek) - Sadílek, Kohút (78. Šašinka), Havlík - Petržela (46. Daníček), Jurečka, Holzer (63. Vecheta). Trenér: Svědík.
Přípravné fotbalové utkání v Turecku:
FC Hradec Králové - Austria Vídeň 1:3 (0:0)
Branky: 87. Vašulín - 65. Jukič, 72. Fischer, 82. Schoissengeyr z pen.
Hradec Králové: Fendrich (46. Vízek) - Klíma, Král, Čech - Mejdr, Soukeník (83. Kodeš), Kučera (62. Rada), Novotný - Rybička (83. Jurčenko), Kubala (46. Prekop), Vlkanova (62. Vašulín). Trenér: Koubek.
Přípravné fotbalové utkání v Turecku:
Dynamo České Budějovice - Kolubara (Srb.) 3:1 (2:0)
Branky: 22. Škoda, 37. Králik, 63. Mršič - 52. Duranovič z pen.
Sestava Č. Budějovic - I. poločas: Vorel - Sladký, Čoudek, Králik, Skovajsa - Krch, Čavoš - Brandner, Škoda, Vais - Mihálik. II. poločas: Vorel - Sladký, Brabec, Čoudek, Skovajsa, Mršič - Čavoš, Vais - Penner, Hais, Brandner. Trenér: Horejš.
Přípravné fotbalové utkání v Beleku (Turecko):
FK Teplice - Lvov 1:1 (1:0)
Branka Teplic: 23. Mareš.
Sestava Teplic: Grigar - Vondrášek, Knapík, Tijani, Boljevič (75. Chaloupek) - Hyčka (75. Prošek), Mareček (80. Jukl), Trubač, Fortelný - Mareš (70. Ledecký), Žák (70. Kodad). Trenér: Jarošík.

Reklama

Související témata: