Hlavní obsah

Zlín - Liberec 2:0Slovan premiéru v jarní části nezvládl, Zlín se vzdálil barážovým příčkám

MinutaMin. Tým Hráč Akce
65. Tkáč 1 : 0
78. Hrubý 2 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Zlína zvítězili v dohrávce 20. kola první ligy nad Libercem 2:0 a v neúplné tabulce se posunuli na 11. místo. O výhře domácích rozhodli ve druhém poločase David Tkáč a Robert Hrubý po dvou asistencích střídajícího Vukadina Vukadinoviče. "Ševci" tak neprohráli v pátém domácím utkání za sebou a na barážové příčky mají pětibodový náskok. Slovanu nevyšla letošní ligová premiéra a už tři duely čeká na vstřelený gól, Severočeši zůstali desátí, ale mají zápas k dobru.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Momentka ze zápasu 20. kola mezi Zlínem a Libercem.

Článek
Fotogalerie

Zápas se měl hrát původně v neděli 6. února, ale kvůli koronavirové nákaze a následné karanténě ve zlínském týmu byl odložen. Liberec pak nehrál ani o uplynulém víkendu kvůli střevní viróze v mužstvu Pardubic.

Zlín vstoupil do utkání velmi aktivně a veškeré snahy o úvodní gól vměstnal do první desetiminutovky. Už ve druhé minutě vyprášil Knoblochovy rukavice Dramé, který se do nebezpečného zakončení dostal ještě jednou a po něm i Hrubý.

Liberec se na trávníku prvních dvacet minut jen rozkoukával a iniciativu převzal až v závěru první půle. Signálem byla dělovka Stocha, s níž měl Rakovan plno práce. Zlínský gólman se vytáhl i při prudkém centru na Tuptu.

Na začátku druhého poločasu hlavičkoval těsně vedle Rondič, největší dosavadní šanci na gól si po hodině hry vypracovali "Ševci". Střelu Hrubého vyrazil Knobloch, jenž zlikvidoval i dorážku Matejova a ustál i závar po následném rohovém kopu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Christ Tiéhi z Liberce, Robert Hrubý ze Zlína a Miroslav Stoch z Liberce.

Domácí se branky dočkali v 65. minutě. Perfektní centr Vukadinoviče hlavou přesně k tyči usměrnil Tkáč a svým šestým gólem v ligové sezoně dotáhl v týmové tabulce střelců absentujícího Poznara.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

David Tkáč ze Zlína se raduje z gólu.

Liberec musel více otevřít hru, do šance se hlavičkou opět procpal Rondič, ale neuspěl. Zlín potvrdil výhru z brejku, který režíroval opět Vukadinovič a na jehož konci byla přesná střela Hrubého. Moravané tak porazili Slovan i ve druhém ligovém utkání v tomto ročníku, na podzim zvítězili 1:0.

Dohrávka 20. kola fotbalové Fortuna ligy:
Zlín - Liberec 2:0
Branky: 65. Tkáč, 78. Hrubý. Rozhodčí: Zelinka - Horák, Slavíček - Ondráš (video). ŽK: Matejov (Zlín). Diváci: 1000 (omezený počet).
Zlín: Rakovan - Cedidla, Simerský, Procházka, Matejov - Conde - Dramé (59. Vukadinovič), Tkáč, Hrubý (80. Nečas), Janetzký (88. Kolář) - Fantiš (80. Chwaszcz). Trenér: Kalivoda.
Liberec: Knobloch - Koscelník, Gebre Selassie (72. Meszáros), Plechatý, Mikula - Tiéhi, Purzitidis - Rondič, Stoch (57. Frýdek), Tupta (80. Matoušek) - Alijagič (57. Rabušic). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: