Hlavní obsah

Příbram - Liberec 0:2Slovan vyřídil soupeře během minuty, už šest kol neprohrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
61. Pešek 0 : 1
62. Wiesner 0 : 2
Záznam online reportáže

Příbram

Jediná minuta po hodině nepříliš záživného fotbalu stačila Liberci na to, aby vyřídil Příbram na jejím trávníku. Do té doby trefili bránu v duelu 22. kola Fortuna ligy jen domácí. Díky debutujícímu gólmanovi Šimanovi neprohráli ještě vyšším rozdílem. Na vítězství už čekají deset utkání, zatímco Liberec už šest kol neprohrál.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Michael Rabušic z Liberce a Filip Zorvan z Příbrami.

Článek

Čtvrt hodiny Slovan domácím prakticky nepůjčil míč, ale žádnou velkou šanci si nevytvořil. Slibně vypadala Peškova střela, ale skončila v zámezí u vzdálenější tyče. Po faulu Kingueho si postavil v dobré vzdálenosti i úhlu míč k trestnému kopu Karafiát. Branka mu však byla příliš nízká. Příbram se osmělila po dvaceti minutách. Zorvan hledal rozběhnutého Nového, gólman hostí Knobloch byl však u míče dřív. Domácí hru postupně vyrovnali a míč měli v držení častěji než hosté. Efekt ale žádný.

Po půlhodině hry domácím zatrnulo. Debutující gólman Šiman si vyběhl až k rohovému praporku ve snaze uhlídat míč, skákající za brankovou čáru, jenže jej ztratil a spoluhráči měli dost práce, aby tam sami poslali balón, než se brankář vrátí. Pět minut před koncem první půle se mohli Příbramští radovat. Lalkovič zahrál rohový kop pozemi dobrých pětadvacet metrů od brány, Nový jej zkrotil jen s obtížemi, ale jeho rána pak zatřásla břevnem liberecké branky. Velkou příležitost měl ještě Rabušic, který se dostal do šance po chybě Soldáta, ani on se však mezi tyče netrefil.

Obrana znovu vyhořela

Úvod druhé půle spíš připomínal překopávanou přes půlící čáru a uspávání soupeře. Domácí usnuli po hodině hry, konkrétně jejich defenzívní hráči. Běžela 61. minuta, když Fukala hodil dlouhý aut, Rabušic prodloužil za sebe, domácí míč odvrátili jen za šestnáctku, kde byl volný Mara, který ho vrátil k penaltovému puntíku. Tam si ho nikým neatakovaný Pešek zpracoval a ránou pod břevno nedal Šimanovi šanci. Neuběhla ani minuta, kdy se míč dostal znovu do šestnáctky domácích. Sadílek byl úplně sám, měl čas se podívat, kde je gólman, a pak mu balón poslal obloučkem do sítě. Oba góly domácí zadáci hostům doslova darovali.

Neuběhlo ani deset minut a výsledek mohl dostat podobu dalšího výprasku. Míč za obranu dostal Rondič, ale Šiman ho skvěle vychytal. Přelobovat gólmana se pokusil ještě Koscelník, ale neuspěl. Opět se vyznamenal příbramský debutant v příbramské brance. S přibývajícími minutami se Slovan už soustředil na hlídání tří bodů. Příbram nebyla schopná založit souvislou akci, natož ohrozit branku soupeře.

Fotbalová liga - 22. kolo:
1. FK Příbram - Slovan Liberec 0:2 (0:0)
Branky: 61. Pešek, 62. Sadílek. Rozhodčí: Petřík - Mokrusch, Hrabovský - Hocek (video). ŽK: Nový, Lalkovič - Sadílek, Hoftych (trenér). Bez diváků.
Příbram: Šiman - Nový, O. Kingue, Soldát (87. Pilík), Mezera, Antwi (67. Cmiljanovič) - Tregler - Zorvan (67. Vávra), Rezek (67. Januška), Lalkovič - Voltr. Trenér: Horváth.
Liberec: Knobloch - Fukala, Chaluš, Jugas, Mikula - Karafiát (68. Rondič), Mara - Pešek (84. Purzitidis), Sadílek, Mosquera (56. Koscelnik) - Rabušič (84. Nečas). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: