Hlavní obsah

Smolař Hanousek je zpátky, Holenda má za sebou operaci. Na Julisce trénovaly i první posily

Jan ŠvandaSport.czPrávo

Bez Jana Holendy zahájili přípravu na jarní část sezony fotbalisté pražské Dukly. Třiatřicetiletý útočník, který se v ligovém duelu naposledy objevil na konci září proti Zlínu, absolvoval operaci achillovky a zatím trénuje individuálně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Dukly Praha Jan Holenda má za sebou ooperaci achillovky.

Článek

„Vzhledem k terénům a aktuálnímu počasí jsme opatrní. Naším jediným cílem je, aby byl připravený na první mistrák," řekl ve čtvrtek kouč Roman Skuhravý. Na Julisce postrádal i zahraniční borce, chyběl tedy i stoper Ján Ďurica. Všichni se připojí k týmu až v příštím týdnu.

Na umělé trávě se naopak zcela bez omezení proháněl Marek Hanousek. Klíčový záložník si v září brzy po Skuhravého příchodu natrhl čtyřhlavý stehenní sval a byl tři měsíce mimo hru.

„Nejdřív jsem měl menší trhlinu, s kterou jsem chybně trénoval čtrnáct dnů, protože přišel nový trenér a nechtěl jsem být hned zraněný. Jenže trhlina se zvětšila a když jsem začal po pěti týdnech trénovat, zranění jsem si zase obnovil. A pak už byl konec podzimu," ušklíbl se tahoun středové řady, jenž v minulosti laboroval s koleny. „Tím, že je perfekcionalista, to bylo pro něj daleko těžší než pro nás. Věřím, že ještě neřekl poslední slovo," ujišťoval Skuhravý.

Tréninkové dávky polykaly s posledním celkem prvoligové tabulky i čerstvé posily. Těmi jsou útočník Vojtěch Hadaščok a obránce Daniel Kozma.

Reklama

Související témata: