Hlavní obsah

Smrt Spartě, skandoval Stanciu se slávisty. Škoda slavil z Turecka

Mistrovskou trofej převezmou sešívaní po posledním domácím zápase, kterým stejně jako loni bude derby se Spartou. Atmosféra bude ještě o něco hustější než normálně. Olej do ohně přilily středeční oslavy titulu před stadionem v Edenu. Fotbalisté Slavie tam slavili obhajobu titulu také kontroverzním chorálem „Nico Stanciu, Nico Stanciu, smrt Spartě!“ Zpíval ho i sám rumunský záložník, ještě nedávno hráč Sparty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha Ibrahim Traoré, Nicolae Stanciu a Ondřej Kúdela oslavují zisk mistrovského titulu.

Článek
Fotogalerie

Sliboval letenským fanouškům, že ze Sparty neodejde dřív, než s ní získá nějakou trofej. A pak odešel do saúdskoarabského Al Ahlí, odkud zamířil rovnou do Edenu.

Loňské podzimní derby tak provázela akce „krysy pro krysu“, Nicolae Stanciu se stal pro fanoušky Sparty zrádcem číslo jedna.

Jeho vystoupení během oslavy titulu jim samozřejmě neuniklo a 8. července bude v Edenu veselo...

Škoda si „užil" přes stream

Na dálku oslavil útočník Milan Škoda středeční obhajobu titulu Slavie, odkud v lednu přestoupil do tureckého Rizesporu. Rozhodující zápas proti Plzni (1:0) sledoval na streamu, přes nějž si následně „užil“ mistrovské oslavy. Radost z prvenství pro něj pochopitelně nebyla taková jako u předchozích dvou titulů.

„Sice mi tady nefunguje O2, ale (tiskový mluvčí Slavie) Michal Býček mi poslal stream, takže jsem utkání mohl vidět živě. Skvělé. Pořád nešlo o zápas, kdy je to buď, anebo. Kluci měli nějaký náskok, takže úplně nervózní jsem nebyl, ale samozřejmě jsem jim strašně přál, aby titul zvládli už teď. Aby Plzeň porazili a ukázali, že jsou lepší a mohli slavit hned po zápase,“ líčí Škoda v rozhovoru s ČTK.

„Smíšené pocity samozřejmě mám, protože bych v Edenu rád byl. Tohle jsem měl na fotbale absolutně nejradši, když jsme udělali společný úspěch a mohli ho pak oslavit. Užíval jsem si neskutečně. Na oslavy vzpomínám nejradši. Ale už když jsem odcházel, tak jsem věděl, že tam nebudu,“ poukazuje Škoda, který k jubilejnímu 20. titulu v klubových dějinách přispěl pěti brankami ve 14 ligových utkáních podzimní části.

Čtyřiatřicetiletý kanonýr v pondělním duelu turecké ligy proti Antalyasporu 100. brankou v nejvyšších soutěžích vstoupil jako 74. člen do Klubu ligových kanonýrů.

Reklama