Hlavní obsah

Sparta bere do Španělska všechny posily i mladíka z juniorky

Praha
Aktualizováno

Pražským mrazům dávají sbohem. Fotbalisté Sparty v neděli odlétají do Španělska. Na soustředění do Jerezu s nimi neodcestují Michal Breznaník a Markus Steinhöfer, kteří si mají možnost hledat jiné angažmá. O Breznaníka už projevila zájem Dukla.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zimní posila Sparty Josef Šural a Lukas Piszczek z Dortmundu během přípravného utkání.

Článek

Během pátečního odpoledne a celé soboty měli volno. V neděli ráno fotbalisté Sparty odlétají z Prahy do Frankfurtu a následně do Malagy, odkud se přesunou do Jerezu.

Na soupisce, kterou zveřejnily klubové stránky, samozřejmě nechybějí všechny dosavadní zimní posily - Mazuch, Zahustel a Šural. Do týmu se dostal také záložník Martin Matoušek, jenž se během podzimu v dresu juniorky vrátil na hřiště po dlouhém zranění.

Stoper Mazuch se potřebuje rozehrát po dlouhém zranění, záložník Šural se zase sžívá s mužstvem po nedávném přestupu z Liberce. Zajímavé bude, na jakém místě v sestavě zakotví Zahustel, který zatím střídá pravý kraj obrany i zálohy.

„Zahustel proti Dortmundu přesvědčil a ukázal, že může hrát i obránce. Takticky to zvládl, i když je jasné, že silnější je jeho útočná fáze," říká kouč Zdeněk Ščasný.

Ve Španělsku mužstvo vyladí formu na jarní pokračování domácí soutěže i pohárové bitvy s Krasnodarem v Evropské lize. Sparta se postupně utká s rumunskou Pandurií, Lechem Poznaň a Dynamem Moskva.

Soupiska Sparty pro soustředění ve Španělsku:
Brankáři:
David Bičík,
Marek Štěch,
Miroslav Miller.
Obránci:
Jakub Brabec,
Costa,
Mario Holek,
Matěj Hybš,
Ondřej Mazuch,
Radoslav Kováč
Záložníci:
Ondřej Zahustel,
Marek Matějovský,
Josef Šural,
Adam Jánoš,
Martin Frýdek,
Petr Jiráček,
Ladislav Krejčí,
Lukáš Vácha,
Lukáš Mareček,
Bořek Dočkal,
Tiémoko Konaté,
Martin Matoušek.
Útočníci:
Lukáš Juliš,
David Lafata,
Kehinde Fatai.

Reklama

Související témata: