Hlavní obsah

Sparta má nového kapitána, jeho zástupce chce koupit Feyenoord

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dlouholetý kapitán Bořek Dočkal v létě ukončil kariéru, fotbalová Sparta musela vybrat jeho nástupce. Podle očekávání padla volba na Ladislava Krejčího mladšího. Záložník je ovšem zraněný, start sezony nestihne. Proti Vikingu ve čtvrtečním úvodním zápase 2. předkola Konferenční ligy tak navlékne pásku jeho zástupce Dávid Hancko. Letenští nechtějí o slovenského obránce přijít, sportovní ředitel Tomáš Rosický ovšem přiznává, že o Hancka má eminentní zájem Feyenoord Rotterdam.

Novým kapitánem fotbalové Sparty se stal Ladislav Krejčí mladší. Kdy se vrátí na hřiště? Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Stačí se projít kolem Letné a mít trochu důvtipu, abyste hned pochopili, kdo bude novým kapitánem. Ladislav Krejčí mladší je na nové plachtě v seskupení pěti hráčů největší.

„Láďa Krejčí je novým kapitánem týmu. Má výborný přístup a je to velmi kvalitní hráč,“ potvrdil na pondělní tiskové konferenci před veřejným tréninkem mužstva pro fanoušky trenér Brian Priske.

Sparta potvrdila zájem Feynoordu o Dávida Hancka. Vzdá se zkušeného obránce?Video: Sport.cz

„Když jsem Láďu kupoval z druhé ligy, někdo si klepal na čelo. Láďa je skvělým příkladem, že když máte píli a lásku k fotbalu, můžete se jako hráč posunout. A stát se i kapitánem Sparty,“ netají zadostiučinění sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Nový kapitán bude navazovat na zkušeného kapitána Bořka Dočkala. „Bořek byl pro mě inspirací jako hráč i mimo hřiště. Do téhle pozice jsem se ale dostal kvůli tomu, jaký jsem. Že budu kapitánem, jsem se dozvěděl od trenéra a sportovního ředitele. Hráči s tím souhlasili. To je pro mě velmi důležité,“ líčí Krejčí.

Pokud jde o novou plachtu na stadionu, není vyloučeno, že se bude muset měnit. Hned vedle Krejčího se na ní vyjímá Dávid Hancko. Univerzálního obránce si vyhlédl Feyenoord Rotterdam.

„Zájem Feyenoordu můžu potvrdit, ale představy obou klubů o odstupném se výrazně liší,“ komentuje situaci Rosický.

„O naše hráče je zájem. Byli bychom ale rádi, aby od nás už z klíčových hráčů nikdo neodešel. S trenérem nadále řešíme, jak můžeme kádr ještě posílit,“ dodává ředitel.

Hancko jako zástupce kapitána každopádně nevlékne pásku na startu sezony, protože Krejčí je zatím zraněný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Sparty Praha Ladislav Krejčí mladší.

„Momentálně ještě nejsem úplně fit. Doléčuji se s fyzioterapeuty a chci být co nejrychleji zpět," plánuje nový kapitán.

„Kdy se vrátím, vám přesně neřeknu. Určitě se ale nejedná o dlouhodobé zranění," doufá Krejčí.

Reklama