Hlavní obsah

Sparta počítá s Rosickým až do zimní přípravy a pátrá po příčinách rozpadu kádru

Liberec
Aktualizováno

Plichta v Liberci je pro ně další komplikací. Fotbalisté Sparty stráví reprezentační pauzu na pátém místě ligové tabulky s propastnou devítibodovou ztrátou na vedoucí Plzeň a malou nadějí, že se jí po přestávce vrátí jeden, dva hráči z desetičlenné marodky. Nebude však mezi nimi Tomáš Rosický, který zatím jen posiluje. Po zranění by se měl naplno zapojit do tréninku až v zimní přípravě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rosický znovu oblékl sparťanský dres. Ale (zatím) jen na krátkou chvíli.

Článek

Nedávný kapitán národního týmu po návratu do Sparty stihl zatím jen 18 minut zářijového duelu s Mladou Boleslaví. Před derby se Slavií si Tomáš Rosický obnovil jedno ze starších zranění a od té doby je ohledně jeho stavu ticho po pěšině.

„Je lepší, když bude ticho," pousmál se po duelu v Liberci trenér David Holoubek. „Tomáš je ve stavu zraněných. Léčí se a dochází na tréninky, ale jen v posilovně, připravuje se individuálně. Na podzim už asi nebude, počítáme s ním spíš do zimní přípravy," avizuje kouč.

Rosický tedy momentálně působí aspoň jako zkušený mentor řady mladíků, kteří v áčku zaplňují mezery po zraněných.

„Pro nás jsou zkušení reprezentanti v podstatě legendy. Mně je teprve sedmnáct, stále se něco učím. Tomáš Rosický je dobrým příkladem. Hodně mi radí, co mám na hřišti dělat, kam si naběhnout a další podobné užitečné věci," oceňuje pomoc od ostříleného internacionála nováček Václav Dudl.

Kalvárie podruhé v krátké době

Ve Spartě každopádně zkoumají, proč se jim již někdy do poloviny podzimu kádr prakticky rozpadl. Není samo sebou, že si spoustu zranění způsobují hráči sami, bez cizího zavinění a třeba i na tréninku.

„Nejspíš se projevuje víc faktorů. Na hráče jsme v některých případech hodně chvátali, dávali je do zápasů ne stoprocentně připravené. V tom třeba vidím chybu. Pak jde i o to, jak se sami připravují před i po tréninku. Ale sami dál pátráme, co všechno může mít na rozsáhlou marodku vliv. Už to tady jednou bylo," poukazuje Holoubek na podobný stav ze závěru jara.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.