Hlavní obsah

Sparta podepsala smlouvu s útočníkem Bednářem. Letenské by mohl opustit Kweuke

Jerez/Praha

V útoku fotbalistů Sparty Praha vládne tvrdá konkurence. Letenský tým ve čtvrtek definitivně získal bývalého reprezentanta Romana Bednáře, s devětadvacetiletým hráčem podepsal jednoletý kontrakt s následnou opcí na dva a půl roku. Na místo hrotového útočníka se teď ve Spartě tlačí pět borců - Lafata, Bednář, Balaj, Kadlec a Kweuke. A právě kamerunský útočník by mohl ještě v zimní přestávce letenský celek opustit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalový útočník Roman Bednář přesvědčil trenéry i vedení Sparty a s letenským týmem podepsal roční smlouvu.

Článek

Už když se na začátku ledna Bednář poprvé objevil v tréninkovém centru pražské Sparty na Strahově, byl si takřka jistý tím, že na kouče Lavičku udělá dojem a Sparta si jej ponechá. Několik týdnů poté během soustředění ve Španělsku, kde Sparta v současnosti pobývá, podepsal nový kontrakt.

„Roman nás svým přístupem přesvědčil, že si smlouvu zaslouží. Bude potřebovat čas, než se dostane do ideální kondice a formy, ale pak by určitě měl být velkou posilou. Navíc je to velký sparťan a srdcař a přesně takové hráče potřebujeme," nechal se na oficiálních stránkách Sparty slyšet člen představenstva Jakub Otava.

Sám Bednář byl rád, že během zimní přípravy vydržel zdravý. „Až na nějaké drobné potíže se svalem to musím zaklepat. Co se týká fotbalové stránky, hodně jsem si věřil. Trenéři asi chtěli vidět, zda mám ještě chuť do fotbalu. A viděli to. Zakládám si na tvrdé práci a na tom, že mám fotbal rád. Jsem teď nejšťastnější člověk. Podařilo se mi získat smlouvu v klubu, kterému fandím!" prohlásil bývalý český reprezentant, který v minulosti hrával ve skotské, anglické či turecké lize.

Odejde Kweuke?

Devětadvacetiletý útočník je prý odmala sparťanem. „Táta mě vzal na Spartu už jako malého kluka. Neměl jsem na výběr, ale jsem za to vděčný. A přitom tátův bratr je slávista," směje se Bednář. „Celou dobu, co jsem působil v zahraničí, jsem přemýšlel o tom, že by bylo krásné se jednou vrátit do Čech a obléct dres Sparty. Tohle jsem si přál," dodal důrazný útočník.

Ve Spartě teď mají přebytek útočníků a v kuloárech se hodně spekuluje o odchodu kamerunského útočníka Leonarda Kweukeho. O něj se na konci roku zajímal francouzský Olympique Marseille, v létě nabízel turecký Trabzonspor částku vysoko přesahující sto miliónů korun. Teď je však situace odlišná a Sparta by mohla za Kweukeho inkasovat asi 60 až 70 miliónů korun.

Vyloučeno není ani to, že Kweuke i na jaře oblékne rudý dres. Podle serveru aktuálně.cz by totiž na případném transferu výrazně participovala Dunajská Streda. Když v roce 2010 Kweuke na Letnou přestupoval, slovenský tým si údajně vyžádal do smlouvy čtyřicetiprocentní sumu z dalšího prodeje kamerunského obra. Letenský tým proto nehodlá Kweukeho pouštět pod cenou.

Měla by si Sparta ponechat kamerunského útočníka Kweukeho i na jaře?
Ano
71,2 %
Ne
28,8 %
Celkem hlasovalo 8093 čtenářů.

Reklama

Související témata: