Hlavní obsah

Sparta sbírá porážky, ale nepanikaří. Záloha s Dočkalem funguje

Praha

Jeden krásný gól, zahozená penalta, tyčka, břevno... Fotbalisté pražské Sparty sehráli ve Španělsku zajímavý duel, nicméně ani podruhé na soustředění neuspěli. Po čtvrteční nečekané porážce 1:2 od domácí třetiligové Marbelly podlehli stejným poměrem také norskému vicemistrovi Bodö Glimt. „Rozhodla slabá produktivita,“ hodnotí pro klubovou televizi asistent Jiří Saňák, který na lavičce zastupuje nemocného trenéra Václava Jílka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

O jediný gól Sparty se postaral Ladislav Krejčí.

Článek

Pražané tentokrát nasadili prakticky nejsilnější sestavu i s uzdraveným Dočkalem. Kapitán si po nedávném návratu na hřiště po dvou operacích achilovky připsal druhý start.

„Hlavně v prvním poločase jsme fungovali celkem dobře, ve druhém už ve středu byly díry a docházela nám šťáva," popisuje Michal Trávník spolupráci s Dočkalem a Kangou.

„Záloha začala kompaktně, včetně spolupráce s Tettehem na hrotu a krajními obránci," poznamenává asistent Jiří Saňák.

Hra se přibližovala představám

Právě z krásné akce Trávníka s Dočkalem vytěžil mladý Krejčí vyrovnání, jenže Kanga pak zahodil penaltu. A přestože Letenští měli herně výrazně navrch, v koncovce selhali a nakonec prohráli.

„Jsme samozřejmě nespokojeni, zápas nevypadal tak, že bychom měli prohrát. V prvním poločase se hra docela přibližovala našim představám, po penaltě jsme dominovali. Ve druhém úroveň trochu opadla," poukazuje Saňák.

„Trefili jsme tyč, břevno, nedali penaltu, takže trochu smůla v koncovce. Ale v principech hry se to z našeho pohledu zase posunulo dál," nepanikaří Saňák.

Do startu ligového jara už Sparta odehraje pouze generálku ve čtvrtek proti švédskému Malmö v Marbelle.

Reklama

Související témata: