Hlavní obsah

Sparta se má před šlágrem na pozoru, starý lišák Koubek umí překvapit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani ne týden po derby na Slavii čeká fotbalovou Spartu souboj s Viktorií Plzeň - třetím celkem ligové tabulky, který si také dělá titulové ambice. Plzeň se po rozpačitém úvodu sezony dostala do výborné formy a daří se jí i střelecky. Sparta je povzbuzena remízou na Slavii, kterou v úplném závěru utkání vybojoval proměněnou penaltou Haraslín. Letenští jdou do zápasu jako favorité v kurzu 1,66:1. Na výhru viktoriánů je kurz 5,06:1 a na remízu 4,11:1.

Sparta před duelem s Plzní. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Sparta vede tabulku o skóre před Slavií. Viktoria na ně ztrácí čtyři body, ale má odložený zápas v Mladé Boleslavi k dobru. Podle kurzů je největším favoritem na titul Slavia (1,95:1) těsně před Spartou (2:1), Plzeň za nimi už má překvapivý odstup - 13:1.

Sparta je doma proti Plzni favoritem, Letná budí respekt doma i v Evropě. Poměr sázek Sparta - Plzeň u sázkových kanceláří vyznívá také jasně pro svěřence Briana Priskeho: v průměru výhra domácích 83 % - remíza 5 % - výhra hostů 12 %. Přitom z posledních pěti vzájemných utkání Sparty a Plzně je bilance vyrovnaná, oba kluby braly dvě výhry a remízu.

„Je to vlastně celkem sázkařská výzva, jestli věřit strojovému tempu Sparty, nebo si vsadit ve vyšším kurzu na Viktorku, která zaváhala jen při vstupu do ligy s Teplicemi a Hradcem. Od té doby ji zdobí samé výhry a střelecky je při chuti, podobně jako Sparta. Navíc vsazený tiket na Spartu znamená zúročení vkladu ‚jen‘ 60 %, zatímco výherní tiket na Plzeň přinese úspěšnému sázkaři zhodnocení 400 %,“ porovnává kurzy Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Nebylo to důstojné derby, o fotbale to nebylo skoro vůbec, říká Filip PanákVideo: Sport.cz

„V Praze se představí nejproduktivnější celky v soutěži. Plzeň jede do hlavního města ve skvělém rozpoložení, tým si odložil zápas MOL Cupu, aby byl odpočatý, v kapse má navrch sérii 12 soutěžních výher v řadě. Západočeši se navíc mohou pochlubit nejlepší produktivitou v soutěži - v osmi zápasech nastříleli 26 branek,“ poznamenává Roman Kovařík, expert sázkové kanceláře Fortuna.

„Hosté v posledním vzájemném klání na Spartě dokázali zvítězit, nic na tom nemění fakt, že domácí tehdy už měli mistrovský titul v kapse a jejich motivace nemusela být úplně stoprocentní. Kouč Koubek je ,starý lišák‘ a vždycky umí něco vymyslet a soupeře překvapit. Západočeši jsou navíc jedním z mála celků, které mohou Spartě konkurovat ve výšce sestavy a nebezpečnosti při standardních situacích. S otazníkem je start gólmana Staňka, ale vzhledem k jeho posunutému prahu bolesti spíš nastoupí,“ tuší Kovařík.

„Velký počet fanoušků tipuje v duelu tři a více gólů. Pravděpodobně pod vlivem divokého derby z posledního týdne je velkým hitem sázka na udělenou červenou kartu a více než 6 žlutých karet v zápase,“ všímá si Jakub Vilikus, hlavní bookmaker společnosti Betano.

Plzeň se zvedla po nevydařeném startu. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Sparta na rozdíl od soupeře hrála ve středu pohár v Líšni (1:0). Kouč Priske zariskoval a postavil zcela odlišnou jedenáctku, než která nastoupila v derby S. Všechny opory tak prakticky odpočívaly, jedinou výjimkou je Vitík, který patrně zacelí mezeru po vykartovaném kapitánovi Krejčím. Také Spartě se v koncovce aktuálně daří, soupeřům nastřílela už 25 branek, tedy o gól méně než Plzeň,“ srovnává Kovařík.

„Ve svém středu má nejlepšího střelce soutěže Lukáše Haraslína, defenziva funguje spolehlivě. Na Letné se týmu daří, doma neztratil úřadující mistr ani bod. Mimo hru ale patrně bude špílmachr Kairinen, což je nepříjemnost. Utkání by mělo mít plynulejší průběh než derby S, ofenzivní síla obou celků je veliká a věřím, že oba celky dokáží skórovat. Góly budou padat po standardkách, trefit by se mohli Durosinmi i Haraslín,“ myslí si Kovařík.

Ofenzivní sestava Sparty, Haraslín do základu. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Viktoria táhne impozantní vítěznou sérii, o derby z minulého týdne už se řeklo snad vše… Proč tedy sázkaři tipují na vítěze tak jednoznačně Letenské?

„Domácí prostředí, kdy vídáme Spartu hrající dravě a nátlakově, umí tam soupeře překvapit. K tomu rychlík Haraslín v životní formě. Na druhou stranu ztráta Krejčího může být znát. Hodně sázek jde i na tip 3 a více branek (1,67) či na možnost, že oba týmy vstřelí alespoň po jedné brance (1,61),“ hlásí Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

České šlágry poutají pozornost také v cizině.

„Pro nás je zápas Sparty s Plzní velmi atraktivní, vzhledem k marketingovým partnerstvím s oběma týmy ho interně označujeme coby ‚Betano derby‘. Vzhledem k naši mezinárodní působnosti na 15 trzích po celém světě je zajímavý objem sázek ze zahraničí. Předpokládám, ze bezmála 30 % celkových přijatých sázek bude realizováno mimo Českou republiku. Zájem je veliký, také mimo český sázkařsky trh věří tipující více Spartě,“ poukazuje Vilikus.

  1 : 1 Zlín - Č. Budějovice 1 : 1 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
  3 : 0 Jablonec - Pardubice 3 : 0 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  1 : 3 Bohemians - Karviná 1 : 3 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.