Hlavní obsah

Sparta trumfla Olomouc, za projevy rasismu zaplatí pokutu 160 tisíc

Praha
Aktualizováno

Tresty se stupňují. Disciplinární komise potrestala fotbalovou Spartu Praha za nevhodné pokřiky a rasistické chování fanoušků) v utkání MOL Cupu proti Plzni pokutou ve výši 160 tisíc korun. Sigma Olomouc před týdnem za stejný prohřešek vyfasovala pokutu 120 tisíc korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Sparty Praha během utkání ve skupině o titul s Baníkem Ostrava.

Článek

Disciplinárka má napilno. Olomoucký klub potrestala, protože někteří fanoušci bučeli na útočníka hostů Jeana-Davida Beauguela. Sigma se po utkání za jejich chování omluvila s tím, že pořadatelská služba viníky okamžitě vyvedla. Olomouc jim na neurčito zakázala vstup na stadion a také po nich chce vymáhat pokutu. Vzhledem k tomu, že šlo o provinění několika jedinců, sáhla komise pouze k finančnímu postihu.

Hned poté přišla na řadu Sparta. Z jejího kotle se ozvalo hučení na Joela Kayambu, dalšího hráče Viktorie. Letenští zaplatí pokutu 160 tisíc korun.

„Nebudeme tolerovat projevy rasismu na ligových stadionech. Také proto jsme se rozhodli k přísnějšímu trestání projevů rasismu a výhružek ze strany fanoušků," avizuje předseda komise Richard Baček.

"Proti nedávnému případu v Olomouci se sice během utkání projevy rasismu neopakovaly, nicméně šlo o masovější projev ze strany sparťanských fanoušků. Navíc jsme ještě přihlédli k výhružným pokřikům na adresu hráče Viktorky Jana Kopice a jeho rodiny," vysvětluje Baček.

Slovan přišel o dva trenéry

Disciplinárka navíc zahájila řízení se Spartou i za utkání s Baníkem Ostrava. Od návratu projevů rasismu vynechávají afričtí hráči Sparty pozápasovou děkovačku pod kotlem.

Dohru má i karetní mariáš v derby o Ještěd. Liberec přišel v Jablonci hned o dva trenéry. Hlavní Pavel Hoftych má za dvě žluté v nadstavbě zákaz výkonu funkce na jeden zápas, trenér brankářů Marek Čech pak za červenou kartu stop na dvě soutěžní utkání a pokutu 20 tisíc korun.

Jedno utkání za druhou žlutou kartu vynechají Kuzmanovič (Baník), Malinský, Baluta (oba Liberec), Kratochvíl (Jablonec), Mareček, Kučera (oba Teplice) a Dramé (Příbram).

Reklama

Související témata: