Hlavní obsah

Sparťan Costa se vrací do reprezentace Zimbabwe, Litsingi hraje za Kongo

Čtyři hráče mají ve Vrbově národním týmu, fotbalová Sparta však registruje během ligové přestávky také další reprezenatnty. Obránce Costa Nhamoinesu se po čtyřech letech vrací do národního týmu Zimbabwe. Nominován byl na kvalifikační utkání o postup na africký šampionát proti Guineji. Ofenzivní Franci Litsingi pak má s Kongem před sebou zápasy proti Ghaně a Guineji-Bissau.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Praha Costa se raduje z gólu proti Thunu.

Článek

Jak sparťanský web avizuje, minulý týden byla potvrzena nominace Franci Litsingiho do národního týmu Konga, na začátku tohoto týdne se pak dočkal nominace také obránce Costa, jenž obdržel pozvánku do národního týmu Zimbabwe.

Devětadvacetiletý Costa přitom naposledy reprezentoval v roce 2011. Následně byl ve své zemi zapleten do sázkařské aféry, ale byl omilostněn, v reprezentaci však přesto dlouho chyběl. Svými výkony v dresu Sparty si teď řekl o to, aby mohl rozšířit svoji sbírku osmi reprezentačních startů.

Reprezentační povinnosti v Africe si plní i další sparťan Franci Litsingi, jehož Kongo čeká přípravný zápas s Ghanou v úterý 1. září a kvalifikační zápas proti Guinea-Bissau o tři dny později.

Costa se na začátku sezóny ve Spartě rozstřílel. Jeden gól dal v lize, dvě v play off Evropské ligy proti Thunu.

Reklama

Související témata: