Hlavní obsah

Sparťané se přestěhovali na Strahov. Letnou na jaře nepoznáte

Konec podzimu se blíží, fotbalisté Sparty ještě sehrají pohárovou odvetu s Příbramí a hlavně poslední duel základní skupiny Evropské ligy v Bernu. Lavičkův tým se teď přechodně přestěhoval na Strahov. Tribuna Andreje Kvašňáka, hlavní tribuna Generali Areny, totiž podstoupí přes zimní přestávku další zásadní rekonstrukci, která posune letenský stadión znovu o krok blíže předním evropským stánkům. Informují o tom klubové stránky sparta.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Choreo fanoušků Sparty Praha během utkání s Neapolí.

Článek

Kdo zavítá na Spartu na jaře, hlavní tribunu nepozná. Vyrostou na ní i nové skyboxy, které budou umístěny v horní části nad sloupy. VIP zázemí na Letné tak po rekonstrukci svým návštěvníkům nabídne komfort, na který jsou zvyklí z velkých stadiónů klubů v západní Evropě.

Rekonstrukce je záměrně načasována na zimní ligovou přestávku, která je delší než letní. Mužstvo kouče Lavičky se tedy dočasně kompletně přestěhovalo do tréninkového centra na Strahově a své kanceláře musela opustit také většina zaměstnanců klubu. Na jarní část sezóny by už hlavní tribuna s veškerým zázemím měla být připravena.

Rekonstrukce letenského stadiónu směřuje nejen k razantnímu zvýšení komfortu svých návštěvníků, ale především ke splnění veškerých požadavků pro odehrání důležitých zápasů pod hlavičkou UEFA.

"Na Letné hraje své klíčové bitvy česká reprezentace, je navíc i jedním ze čtyř českých stadiónů, které budou hostit nadcházející evropský šampionát hráčů do jedenadvaceti let. V neposlední řadě je rekonstrukce dalším z kroků, které usnadní přípravy a konání zápasů Sparty v evropských pohárech," poukazuje klubový web.

Reklama

Související témata: