Hlavní obsah

Spartě ještě Kanga neodpověděl, v Srbsku už ho vítají

Aktualizováno

Leží mu na stole nabídka od letenského klubu, k níž se doteď nevyjádřil. Pohrává si s vedením i fanoušky, přitom se už možná dohodl jinde. Gabonský fotbalista Guélor Kanga by se podle srbských médií mohl vrátit z pražské Sparty zpět do Crvené zvezdy Bělehrad.

Foto: Sport.cz

Guélor Kanga oblékal před angažmá ve Spartě dres CZ Bělehrad.

Článek

Zvláštní letní námluvy spějí k rozchodu. Guélor Kanga sice přiletěl z Paříže do Prahy, ohledně jeho další budoucnosti na Letné však stále není definitivně jasno. Vyzvedl si jen dvě klubové ceny od fanoušků za minulou sezonu a s mužstvem se nadále nepřipravuje.

Produktivnímu záložníkovi skončila smlouva a na nové se nedohodl. První verze se Kangovi nelíbila, Sparta mu tedy předložila vylepšenou nabídku, kterou však už považuje za konečnou. Africký hráč se měl do určitého data vyjádřit, zda ji akceptuje, nebo ne, což doteď neučinil.

Problémem prý nejsou ani tak finance, jako délka kontraktu. Sparta nabídla tvořivému záložníkovi roční smlouvu s opcí na další sezonu, která by se automaticky aktivovala podle hráčových podzimních výkonů. Kanga by ale údajně chtěl rovnou dvouletý kontrakt.

Je na pokraji návratu, zvěstují v Srbsku

Přestup do tureckého Trabzonsporu mu padl, Kanga tak rozehrál variantu návratu do Crvené zvezdy Bělehrad, odkud do Sparty předloni v lednu přišel.

"Jeden z nejlepších zahraničních fotbalistů v historii Crvené zvezdy je na pokraji návratu do řad srbského šampiona. Jak agentura Tanjug potvrdila, probíhají jednání s reprezentantem Gabonu, který je po vypršení smlouvy s pražskou Spartou volným hráčem," píše třeba portál dnevnik.rs.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Guélor Kanga ze Sparty Praha oslavuje gól z nařízené penalty na 1:0 během utkání semifinále MOL Cupu s Plzní.

"Od roku 2016 do roku 2018 nosil Kanga červeno-bílý dres a jeho fantastické výkony jsou stále v paměti. Zejména gól proti Krasnodaru, když Zvezda postoupila do Evropské ligy," připomíná se v článku.

Kanga se stal jednou z opor Sparty. V úvodním půlroce dal na Letné čtyři ligové branky, v dalších dvou sezonách nejvyšší soutěže si připsal shodně 12 gólů. V uplynulém ročníku byl druhým nejlepším týmovým střelcem za útočníkem Liborem Kozákem.

Reklama

Související témata: