Hlavní obsah

Spor o penaltu! To je nějaké nové sparťanské pravidlo? rýpl si liberecký hrdina do Letenských

Liberec/Praha

Penalta pro Liberec rozpoutala peklo. Severočeši v nedělní dohrávce 7. kola fotbalové ligy porazili Spartu a emoce po utkání plály. Za všechno mohl střet sparťana Matěje Hanouska a libereckého Tomáše Malinského z 55. minuty za stavu 1:0 pro domácí. Sudí Pavel Julínek nechal situaci posoudit u videa a nakonec ukázal na penaltový puntík. „Nevím, jestli je to nějaké nové pravidlo, že když někdo někomu podrazí nohy, tak to faul není? To je možná nějaké nové sparťanské pravidlo. Byl to jasný faul, on do mě kopnul," rýpl si Malinský do Letenských. „Do poslední chvíle jsem byl přesvědčený, že to byl faul na mě," oponoval sparťan v pozápasovém rozhovoru na O2 TV.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Za tento zákrok Matěje Hanouska ze Sparty na libereckého Tomáše Malinského nařídil sudí Julínek na doporučení VAR penaltu ve prospěch Slovanu.

Článek

Z tábora Letenských čišela po prohře 1:3 frustrace, ale tady si stál sparťanský bek Hanousek za svým. Byl přesvědčený, že nefauloval. „Nevím, co tam videorozhodčí našel. Musím se pak podívat, jestli to tam najdu taky," tvrdil před televizními kamerami po závěrečném hvizdu.

To z libereckého tábora zazníval pravý opak. „Zaplaťpánbůh, že na zápase bylo video. Kdyby tomu tak nebylo, tak jsme za hlupáky," narážel Malinský na fakt, že VAR odvolal nařízenou penaltu pro Spartu (video ukázalo, že k nedovolenému zákroku došlo mimo pokutové území) a na druhé straně ji naopak po zákroku Hanouska na něho nařídil.

„Byl to jasný faul, on mě kopnul do nohy. Za mě jasná penalta. Matěj Hanousek si musí přečíst pravidla a aspoň se dozví, co je a co není faul," dodal Malinský

Čekalo se, že duel bude vyhrocený. Z obou stran se ozývaly obavy, jak vše zvládnou rozhodčí. Naposledy se totiž na Letné duel Sparty s Ostravou sudímu Ondřeji Ginzelovi nepovedl, když mu bylo vytýkáno, že měl vyloučit dva hráče Baníku. U videa mu před týdnem asistoval právě Julínek. Teď pro zápas v Liberci si oba muži role vyměnili.

Liberecký kouč Pavel Hoftych pak pro změnu vyzval fanoušky, aby dostali svým povzbuzováním arbitry pod tlak. „Byl bych rád, aby přišlo hodě lidí, byli dvanáctým hráčem a vytvořili určitý tlak na rozhodčí, kteří nám momentálně rozhodně nepřejí," nechal se slyšet před výkopem. Pravdou je, že za prvních šest kol komise rozhodčích našla chyby v neprospěch Severočechů hned ve třech duelech...

Videorozhodčí Ginzel odmítl přijít po utkání před televizní kamery, kde mohl vše vysvětlit.

Reklama

Související témata: