Hlavní obsah

Stadion Sparty čekají změny. Fanoušci se bouří. Vadí jim sloupy v hledišti a chybějící kotel

Praha

Fotbalový klub AC Sparta Praha plánuje částečnou rekonstrukci stadionu na Letné. Studie architektonické kanceláře Pelčák a Partner Architekti se ale vůbec nezamlouvá sparťanským fanouškům. Vedení klubu vydalo prohlášení, podle kterého se na fotografiích nejedná o schválené finální návrhy.

Foto: Sport.cz

Návrh přestavby Stadionu Letná podle architektonické kanceláře Pelčák a Partner Architekti.

Článek

Sparta plánuje částečnou přestavbu Generali Areny. Jižní tribuna letenského stadionu byla rekonstruována naposledy v roce 1994. Nyní by se nad ní měla objevit administrativní budova. Ta má sloužit klubu a případný pronájem kanceláří má Spartu posílit i po ekonomické stránce tak, aby nebyla závislá pouze finanční podpoře ze strany majitele.

Snímky architektonické studie kolují internetem a jsou předmětem bouřlivých diskuzí. Fanouškům vádí zejména to, že nová studie nepočítá s kotlem domácího týmu a že dojde ke snížení kapacity stadionu.

Hojně kritizovány jsou také sloupy v hledišti, které očividně zhoršují výhled a komfort diváků. „Tohle je absolutní pohrdání historií stadionu a celého klubu," reaguje například jeden z fanoušků Letenských.

„Sparta dlouhodobě uvažuje nad rozvojem Generali Areny. Tyto návrhy a modely budou nyní projednány vedením ACS a nejedná se o schválené finální návrhy," objevilo se na sparťanském twitterovém účtu.

Plánovaná rekonstrukce by se neměla týkat pouze jižní tribuny stadionu. Modernizováno má být také zázemí pro fanoušky. Objevit by se měly i nové velkoplošné obrazovky, osvětlení a ozvučení. Klub zatím termín rekonstrukce neupřesnil.

Foto: Sport.cz

Návrh přestavby Stadionu Letná podle architektonické kanceláře Pelčák a Partner Architekti pohledem z ulice Milady Horákové.

Líbí se Vám návrh přestavby sparťanského stadionu na Letné?
Ano
19,9 %
Ne
80,1 %
Celkem hlasovalo 15091 čtenářů.

Reklama

Související témata: