Hlavní obsah

Šťastné střídání? Máme na lavičce hráče, kteří udali tempo, libuje si Vrba

Praha

Dvě porážky, nejdřív v derby a pak v dohrávce v Jablonci, vyvolaly na Letné hodně blbou náladu. Kouč Pavel Vrba netajil, že od svého příchodu stojí před dosud nejsložitější situací. Vydřená výhra 1:0 nad Slováckem ovšem vrací fotbalisty pražské Sparty na druhou příčku ligové tabulky. „Nedáváme teď góly, nedaří se nám jako při mém příchodu. Důležité však je, že máme tři body,“ kvituje trenér Vrba.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty se radují z branky do sítě Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Během první půle byl jeho tým hodně marný. Až ve druhém ožil a soupeře přitlačil. Rozhodnutí ovšem přišlo až se střídajícími hráči. Šťastné střídání, gólovou akci zrežírovali centrující Plavšič a skórující Wiesner.

„Říkáte šťastné střídání. Já zase říkám, že máme na lavičce hráče, kteří udali tempo. V první půli jsme se vůbec nedostali do útočné fáze, křídla nebyla tak aktivní. Střídající hráči nám strašně pomohli, předtím už si jednu šanci vytvořili," hodnotí Pavel Vrba v rozhovoru pro O2 TV Sport.

Nečekaným hrdinou se stal velmi netypický hlavičkář. Po sedmi minutách na hřišti trefil nejprve tyč, hned vzápětí se postaral o jediný gól.

„Hra hlavou není moje úplně silná stránka. Srki mě krásně našel, měl jsem trochu i štěstíčko. Nejdřív tyčka, pak naštěstí gól. Hlavně jsem rád, že jsem klukům pomohl ke třem bodům," líčí spokojený Tomáš Wiesner.

Slovácko prohospodařilo šance

Spolu s Plavšičem přitom ještě nedávno patřili k protagonistům vítězných zápasů. Teď zůstali jen na lavičce.

„Zápasů je strašně moc, minule jsme sestavu protočili. Plavšič hrál zatím všechno, třeba bylo jeho nasazení šťastné. Kdyby hrál od začátku, třeba už by se po přestávce tak neprosazoval," přemítá Vrba.

Slovácko oslabené koronavirem si připsalo druhou porážku v řadě.

„Je možné, že u některých hráčů se úbytek sil projevil. Hlavně jsme však prohospodařili v první půli některé ofenzivní akce, nedotáhli slibné šance. Mohli jsme jít do vedení, ale nešli. Sparta pak zvyšovala tlak, rozhodl zbytečný gól, kdy nás předskočil Wiesner. Pak nám nešly nohy, únava třeba Jurečky a Petržely se projevila," lituje trenér Martin Svědík.

Reklama

Související témata: