Hlavní obsah

Strach o vymodlenou posilu! Sparta trne, kdy se jí hráč sezony vrátí

Aktualizováno

Celý minulý ročník už na Letné působil. Přesto je klíčový stoper Dávid Hancko pro fotbalovou Spartu zásadní posilou pro novou sezonu, protože prodloužení jeho hostování z Fiorentiny o další rok stálo klubové vedení velké úsilí. Jakmile se ho podařilo udržet, přišly další obavy. Slovenský reprezentant letní přípravu promarodil a do zápasů nezasáhl. „První zápas v Brně určitě nestihne,“ hlásí trenér Václav Kotal před ligovou premiérou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stoper Dávid Hancko ze Sparty Praha má přes léto zdravotní problémy...

Článek

Neděli strávil na Spartě. Ne však na trávníku, ale na tenisových kurtech. Z hlediště spokojeně sledoval, jak jeho přítelkyně Kristýna Plíšková po boku Lucie Hradecká zvítězila na Prague Open ve čtyřhře.

Volného času teď má Dávid Hancko víc, než je mu milé. A Sparta se začíná obávat, jak dlouho jeho zdravotní patálie potrvají.

„Jeho léčení se proti původním předpokladům protáhlo. V přípravě trénoval podle bolesti. Jeden den ano, druhý třeba zase ne," kaboní se trenér Václav Kotal.

Hancko měl parádní jaro a kabina ho v hlasování zvolila hráčem sezony. Konec ročníku ovšem dohrával přes bolest. Problémy s kolenem se mu ostatně vracejí už hodně dlouho.

„Dva roky - někdy je to horší, jindy lepší. Mám chronický zánět lýtkové šlachy. Je třeba s ním neustále pracovat," popsal stoper nedávno v rozhovoru pro server pravda.sk.

„Bolest je nepříjemná, mnohdy jsem ji cítil i během zápasů. Pomocí cvičení či posilování jsem ji jakžtakž eliminoval. Po sezoně jsem dostal výživovou injekci s krevní plazmou a kolagenem," líčí Hancko.

Zranění jsou hned čtyři

Letenským se uzdravil David Lischka a v létě přivedli stopera české reprezentace Ondřeje Čelůstku. Oni a další zatím budou muset Hancka zastat.

Mužstvo bude na startu sezony postrádat celkem čtyři hráče. Vedle Hancka také Davida Karlssona a dvě letní posily, Ladislava Krejčího staršího a Bulhara Martina Minčeva.

„Komplikace. S Krejčím jsme počítali, z Itálie se vrátil se zraněním. Minčev musí dohánět kondiční manko. Byl nakažený virem, pak nemocný. Vypadl na měsíc z jakéhokoliv tréninku, ani předtím už moc netrénoval. Jeho připravenost tak byla nízká, teď musí všechno dohánět," říká Kotal na adresu talentovaného cizince, jehož Sparta vyfoukla movitějším klubům.

Během pondělí se potvrdilo, že Václav Drchal, Jiří Kulhánek a Ondřej Zahustel budou ze Sparty hostovat v Mladé Boleslavi. Trio hráčů mělo povolení se s klubem připravovat od konce července. Nyní bylo dotaženo jejich hostování. Zahustel bude ve městě automobilů působit půl roku, Drchal s Kulhánkem do konce sezony.

Reklama

Související témata: