Hlavní obsah

Teplice - Ml. Boleslav 1:3Středočechům vyšla odplata za pohár, po obratu dobyli Stínadla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Žitný 1 : 0
24. Zmrhal 1 : 1
48. Klíma 1 : 2
85. Škoda 1 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalistům Mladé Boleslavi se povedla vendeta za středeční čtvrtfinálové vyřazení z MOL Cupu (prohra 1:2), v nedělním duelu 26. kola první ligy zvítězili na půdě Teplic 3:1. Prohrávali sice gólem Žitného, brankami Zmrhala, Jiřího Klímy a Škody však výsledek otočili. Díky vítězství Severočechy o bod předskočili, posunuli se na čtrnáctou příčku.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Boleslavi se radují z prvního gólu.

Článek

Vzhledem k důležitosti utkání i špatnému terénu se na Stínadlech neodehrávala v úvodních minutách kdovíjaká podívaná. O první vzrušující moment se postaral domácí Žitný, který napřáhl zpoza šestnáctky, jeho rána proletěla těsně vedle tyče.

Teplický záložník si ale brzy spravil chuť: naběhal si na zadní tyči na centr Kodada, parádním volejem zajistil Severočechům vedení. Radost domácích ale netrvala dlouho. Dancák potáhl akci středem hrací plochy, poslal míč doleva na Zmrhala, který propálil Čtvrtečku. Byl už to třetí gól bývalého reprezentanta, který je v Boleslavi na půlročním hostování z italské Brescie.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Teplic se radují z gólu.

Zkraje druhého poločasu hosté obrat dokonali. Ve 48. minutě si na centr Ladry naskočil na malém vápně zcela nekrytý Jiří Klíma, hlavou nedal Čtvrtečkovi šanci – 1:2. Tato situace dokumentovala, proč mají Teplice nejhorší obranu v soutěži.

Domácí, v jejichž dresu si připsal 300. ligový start Ljevakovič, byli jako opaření. Středočeši měli herně navrch, v rychlém sledu po sobě zahrávali několik rohových kopů. Po jednom z nich se mohl znovu prosadit Klíma, proti jeho hlavičce vytáhl Čtvrtečka reflexívní zákrok, míč vyrazil do břevna. Následná dorážka skončila těsně nad.

Klíma byl při chuti, v 63. minutě se hnal zleva na Čtvrtečku, v tísni vypálil vedle. Hosté se znovu chytali za hlavu po dalším rohovém kopu, kdy se balon odrazil k Dancákovi, který zblízka nastřelil břevno. Mrzet ho to nakonec nemuselo, Škoda dal v 85. minutě Severočechům mat třetím gólem.

Fotbalová liga - 26. kolo:
FK Teplice - FK Mladá Boleslav 1:3 (1:1)
Branky: 19. Žitný - 24. Zmrhal, 47. Jiří Klíma, 85. Škoda. Rozhodčí: Dubravský - Mokrusch, Melichar - Lerch (video). ŽK: Čtvrtečka, Droehnle - Škoda. Bez diváků.
Teplice: Čtvrtečka - Hyčka (80. Černý), Gabriel (90.+1 Ljevakovič), Knapík, Droehnle - Kodad, T. Kučera, Trubač (75. Fortelný), Moulis (80. Radosta) - Žitný - Vukadinovič. Trenér. R. Kučera.
Ml. Boleslav: Šeda - Douděra, Jakub Klíma, Takács, Preisler - Ladra (83. Skalák), Dancák, Matějovský (90.+2 Budínský), Zmrhal - Škoda, Jiří Klíma (76. Drchal). Trenér: Jarolím.

Reklama