Hlavní obsah

Střížkov bojkot nechystá. Jícha však podává trestní oznámení na šéfa disciplinárky

PRAHA

Střížkovští Bohemians na protest proti verdiktu disciplinární komise bojkot nedělního ligového zápasu s Mladou Boleslaví nechystají. „My nastoupíme proti každému řádnému členovi ČMFS. Já ovšem podávám trestní oznámení na předsedu disciplinární komise Jiřího Goldu za to, že požadoval, abych mařil policejní vyšetřování,“ tvrdil osmačtyřicet hodin před utkáním sportovní ředitel Bohemians Josef Jícha.

Foto: Petr Horník, Právo

Hráči Bohemians Praha to od fanoušků vršovických klokanů schytali, když před týdnem u Botiče nenastoupili. V neděli na Strahově však prý nic podobného nechystají...

Článek

Na Střížkově intenzivně jednají právníci mající za úkol nachystat co nejrazantnější kroky proti verdiktu vynesenému ve čtvrtek Goldový fotbalovým tribunálem. Ten potrestal střížkovský klub pokutou šesti miliónů korun a odpočtem dvaceti soutěžních bodů nejen za to, že nenastoupil k sobotnímu utkání 24. ligového kola na Bohemians 1905, ale i za to, že v údajné korupční kauze sice vznesl obvinění proti olomouckému gólmanovi Drobiszovi, resp. fotbalovým Hanákům, ale požadované důkazy nepředložil a při vyšetřování nemínil spolupracovat ani s policií, ani s disciplinární komisí.

Jícha: Golda chtěl, abych mařil vyšetřování

„Předseda disciplinární komise Jiří Golda se dopustil trestného činu, protože chtěl, abychom před jeho lidmi vypovídali a tím mařili policejní vyšetřování. Přitom nám to policie snad desetkrát pod hrozbou pokuty miliónu korun zakázala. Podávám proto na něho trestní oznámení,“ tvrdí ředitel a zároveň předseda dozorčí rady střížkovských Bohemians Josef Jícha.

Předseda fotbalové disciplinárky Jiří Golda.foto: ČMFS

Šéf fotbalového tribunálu Jiří Golda ovšem stojí za tím, co prohlásil už ve čtvrtek po vynesení ortelu. „Policie mně nic takového nepotvrdila, i když jsem s ní jednal z pověření fotbalového svazu. I proto jsme neochotu spolupracovat zohlednili při rozhodování o trestu.“

„Jen slova. Žádné takové stanovisko policie neexistuje, natož aby bylo černé na bílém,“ pálí Jícha.

Střížkov vendetu nechystá

Odmítá však spekulace, že jeho klub bude na protest proti vynesenému verdiktu bojkovat šest zbývajících ligových zápasů, a třeba už v neděli na Strahově nenastoupí proti Mladé Boleslavi.

„Kdyby to udělali, bude utkání automaticky opět kontumováno, přičemž o dalších sankcích by znovu rozhodovala disciplinární komise. Pokud by došlo ke třem kontumacím, byl by klub vyloučen ze soutěže,“ přibližuje ředitel oddělení profesionálního fotbalu Ivo Lubas, coby následovalo, kdyby Střížkov sáhl k bojkotu a k nedělnímu ligovému duelu nenastoupil.

„Nesmysl, že bychom něco takového chystali. My nastoupíme proti každému řádnému členu ČMFS. Ve zbývajících ligových kolech chceme získat tolik bodů, abychom se dostali ze současného mínusu alespoň na nulu. A z příštího ročníku druhé ligy chceme hned postoupit zpátky do nejvyšší soutěže,“ odmítá ředitel klubu Josef Jícha, že by střížkovští Bohemians chystali vendetu za čtvrteční ortel disciplinární komise.

Reklama

Související témata: